full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Szekszárdi vállalkozótól kapott segítséget az önkormányzat

Szekszárdi vállalkozótól kapott segítséget az önkormányzat

2020.04.28. Négyszáz szájmaszkot ajánlott fel a szekszárdi Világzászló Stúdió tulajdonosa a szekszárdi önkormányzatnak.

A saját készítésű szájmaszkokat Forenszki Róbert, a vállalkozás tulajdonosa nyújtotta át Ács Rezső polgármesternek kedd délután a városházán.

Ács Rezső a felajánlást megköszönve emlékeztetett, ez már nem az első alkalom, hogy vállalkozók, vagy éppen magánszemélyek adománnyal segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést. Hozzátette, az újabb felajánlás jól mutatja a szekszárdi vállalkozások társadalmi szerepvállalását. A polgármester szavai szerint az ilyen felajánlások rendkívül fontosak. Hangsúlyozta, példaértékűnek tartja azt, hogy minden egyes szájmaszkok külön zacskóban, igen steril körülmények között érkezett.

Mint azt a polgármester elmondta, a Világzászló Stúdiótól kapott szájmaszkok nagy részét a szakképzésben vizsgázó diákok és tanáraik számára ajánlják fel. Az érettségizők központilag kapnak védőfelszerelést – fűzte hozzá.

A városvezető arról is szólt, hogy Szekszárdon jelenleg 14 500 szájmaszk és 31 ezer pár kesztyű van raktáron, az önkormányzat pedig folyamatosan pótolja a készleteket, készülve arra az eshetőségre, ha nagyobb mennyiségre volna szükség ezekből bármely intézménynél.

A Világzászló Stúdió  egyébként többféle felirattal – pl. vigyázzunk egymásra! –  készítette el a maszkokat, melyeken a város logója is megtalálható.

A képen: Forenszki Róbert (b) és Ács Rezső. Fotó: Kadarka.net