full screen background image
Keresés
2021 június 19 - szombat
  • :
  • :

Közel száz alkotás a foltvarró egyesület adventi kiállításán

Közel száz alkotás a foltvarró egyesület adventi kiállításán

2016.12.07. Rengetegen vettek részt a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület adventi kiállításának megnyitóján, melyet kedd késő délután tartottak a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.

A 2000-ben alakult egyesület hagyományos adventi kiállításán szinte teljesen megtelt a Márványterem. Az idén nemcsak az egyesület tagjainak munkája látható a tárlaton, de egy a Dolányi Anna, a Magyar Foltvarró céh örökös elnöke tervei alapján boutis (buti) technikával készült és kalotaszegi motívumokkal díszített cserépkályha is megtekinthető – hívta fel figyelmet a kiállítás megnyitóján Acélosné Solymár Magdolna, az egyesület elnöke.

Mintegy harminc kiállító közel száz alkotása tekinthető meg december 20-ig az intézmény nyitva tartási idejében, a Márványteremben.

Acélosné Solymár Magdolna azt is elmondta, hogy az egyesület élete együtt jár a karitatív tevékenységgel, az idén pedig az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesületet szeretnék segíteni. A kiállítás megnyitóján a résztvevőknek kínált tombolajegyekből származó bevételt ezért az egyesület részére adják át. Tombolát a kiállítás lezárultáig még vehetnek az érdeklődők a tárlatnak helyet adó Babits kulturális központban, a tárlatnak helyet adó márványteremben, ahol az egyesület munkatársa várja a látogatókat. A tombolasorsolást december 20-án tartják.

Szinte teljesen megtelt a Márványterem. Fotó: Kadarka.net

Az egyesület vezetője a Kadarka.net-nek elmondta, az egyesület minden évben igyekszik egy nemes ügyet. Az Esőmanók támogatása mellett az autizmussal érintett családok nehéz helyzetét ismerve döntöttek.

Vizdár-Lőczi Gizella, az Esőmanók vezetőségi tagja elmondta, a 2010-ben megalakult Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület, az autizmussal élő gyermekeket nevelő családok érdekvédelmét és érdekképviseletét segíti sorstársi, érdekvédelmi, szakmai segítséget nyújtva számukra a nevelés, oktatás, képességfejlesztés, életvezetés területén.

Szakemberek közreműködésével információs segítséget adnak, felvilágosító, ismeretterjesztő programokat szerveznek, lehetőséget teremtenek az érintett szülők egymást támogató, önsegítő közösséggé szerveződéséhez.

A kiállítás megnyitóján táncos produkcióval közreműködött a PTE Gyakorló Általános Iskola táncművészeti tagozata, verset szavalt Szijjártóné Terike. A kiállítás megtekinthető december 20-ig, a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében, az intézmény nyitva tartási idejében.

A vezető képen Acélosné Solymár Magdolna a mikrofonnál. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close