full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Szekszárdon és környékén is sok csapadék várható a húsvéti hosszú hétvégén

Szekszárdon és környékén is sok csapadék várható a húsvéti hosszú hétvégén

2018.03.30. A következő napokban egyre többfelé várható eső, és sokfelé erős, viharos lesz a szél. Ezzel együtt tovább melegszik a levegő: többfelé 20 Celsius-fok körüli meleg is lehet. A húsvéti hosszú hétvége második felében mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 6, napközben 17, szombat hajnalban 10, napközben 17, vasárnap hajnalban 7, napközben 14, hétfő hajnalban 4, napközben 14 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján szombaton mintegy 13, vasárnap 1,5 milliméter eső várható a megyeszékhelyen és környékén.

Országos előrejelzés

Pénteken kora délelőttig az Alföldön még eshet az eső, napközben viszont már csak kevés helyen fordulhat elő zápor. Rövidebb időre a nap is kisüthet. A szél viszont élénk, délkeleten és Sopron környékén erős is lehet. A leghidegebb órákban 1-8 fok lesz. Napközben 13-20 fokig melegszik a levegő, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton országszerte várható eső, zápor, több helyen zivatar is kialakul. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 14-21 fok között alakul.

Vasárnap, április elsején kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, estére mindenütt megszűnik a csapadék. A szél viszont nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között várható.

Húsvéthétfőn sok napütés mellett, még néhol előfordulhat zápor. Nagy területen lehet viharos a szél. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegő.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close