full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Szekszárdon forgatott a Duna Televízió

Szekszárdon forgatott a Duna Televízió

Szekszárdon és környékén, valamint a Heimann Családi Birtokon forgatott a DUNA Televízió Szerelmes Földrajz című műsorának stábja április 2-án és 3-án. A Kadarka.net a Heimann Birtokon pillanthatott bele a forgatás kulisszatitkaiba.

Amikor megérkeztünk a családi birtokra, a házigazda Heimann Zoltán éppen házias falatokkal telített asztalról kínálta „disznóságokkal” a négyfős csapat tagjait. Ők pedig látható élvezettel falatoztak. Nem csoda, ha megéheztek. Heimannék kíséretében ugyanis Szekszárd számtalan érdekes és nevezetes pontján készítettek felvételeket a műsor május 9-én adásba kerülő részébe.

Egy pincében szokatlan a kábelrengeteg, a speciális lámpák, a derítőernyő, na és persze a profi kamera látványa. Ám a fények és a hangulat összjátéka szürreális, mégis megigéző volt. Minden beállítás és kellék láthatóan egy célt szolgált, hogy a műsor fókuszába a riportalanyok kerüljenek. A forgatást pedig Bartók Béla-emlékdíjas műsorhoz illő precizitással bonyolította le a stáb.

Hollós László szerkesztő-riporter a család három tagjával, Heimann Ágnessel, Heimann Zoltánnal és ifjabb Heimann Zoltánnal beszélgetett. Többek közt arról, hogy miként kötik őket gyökereik a szőlőműveléshez és borkészítéshez, valamint Szekszárdhoz és eme tájhoz. Az is kiderül(t), hogy a nemzedékek sorát tekintve Heimann Zoltán a kilencedik, ifjabb Heimann Zoltán pedig már 10-ik generációs borász. És persze, hogy Heimann Ágnes milyen sokrétű munkával segíti őket.

Heimann-ház

Hollós László szerkesztő-riporter a forgatás után a Kadarka.net-nek elmondta, a Szerelmes Földrajz egy szubjektív riportműsor. Témáját és helyszínét mindig saját szempontjai alapján választja ki. Olyanokkal készít műsort, akik valami okból kedvesek a szívének. A nézők pedig a riportalanyok látásmódján keresztül nyerhetnek betekintést a környék életébe, és maguknak a riportalanyoknak az életébe is. Heimann Zoltánt mindig is érdekes személyiségnek tartotta és régóta tervezte, hogy műsort készít vele.

A stáb egyébként több alkalommal is forgatott Szekszárdon. Készült már felvétel Takler Ferenccel és fiaival, valamit Czakó Gáborral és Makray Katalinnal is érintették a várost.

Szekszárd egyébként nagyon kedves a szerkesztő-riporter szívének. A Kadarka.net kérdésére Hollós László azt is elmondta, úgy látja, hogy Szekszárd élhető és otthonos, emellett fejlődő város. A Toscan szépségű táj, a nyugalmat sugalló lankás Pannon dombvidék mindig is vonzották. A táj sokszínűsége pedig a borok változatosságán is érezhető. Szekszárdon a fejlett borkultúra mellett koncertek, tárlatok különféle programok, látnivalók várják az embereket – mondta a szerkesztő-riporter.

Rögtön láttuk, hogy nagyon tapasztalt csapattal van dolgunk – mondta el a pénteki forgatási napot követően Heimann Zoltán. Az is azonnal kiderült, hogy nagyon igényesek a munkájukra, így – a stábtól már megszokott – igen színvonalas műsorra számíthatunk. Hozzátette, a forgatás alkalmával igyekeztek a Heimann családot úgymond a háttérben tartani és minél inkább Szekszárdot, illetve a környéket a műsor középpontjába helyezni.

A Kadarka.net számára külön büszkeség, hogy a műsorban a portálunk számára légifelvételeket szállító Dala Gyögy által  – kvadrokopterrel és GoPro kamerával – készített képsorok is láthatóak lesznek.

A Szerelmes Földrajz című műsor Szekszárdon forgatott epizódját május 9-én vasárnap, 15 óra 10 perckor kezdik vetíteni a Duna Televízión. Előtte még két részt láthatnak, azokat se hagyják ki.

Adás: kéthetente vasárnap 15:10, Duna
Ismétlés: péntek 9:30, Duna
Kéthetente vasárnap 18:30, Duna World

 

 

A Szerelmes Földrajz Facebook oldala – kattintson!
A műsorról a Port.hu-n – kattintson!
A Heimann Családi Pince adatlapja – kattintson!