full screen background image
Keresés
2020 szeptember 22 - kedd
  • :
  • :

Szekszárdon is lesz kirendeltsége a jegybank tanácsadó irodahálózatának

Szekszárdon is lesz kirendeltsége a jegybank tanácsadó irodahálózatának

2018.05.02. Magyarország valamennyi megyeszékhelyén megnyitják kapuikat a jegybanki támogatással működő pénzügyi tanácsadó irodák, a meglévő 13 mellé öt új kirendeltség nyílik a következő napokban – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel szerdán.

Az MNB irodahálózata a nonprofit pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezetek részére kiírt újabb sikeres nyílt közbeszerzési eljárással most kaposvári, szekszárdi, székesfehérvári, szombathelyi és veszprémi kirendeltségekkel bővül. A szervezetek munkatársai díjmentes tájékoztatást nyújtanak a pénzügyi szolgáltatásokról, kezelik a lakosság pénzügyi panaszait, problémáit, és támogatást nyújtanak a fogyasztók felelős pénzügyi döntéseihez.

A fogyasztóvédelmi partnerekkel kötött jegybanki szerződések alapján a pénzügyi és jogi kérdésekben jártas szakemberek az adott megyék további településein, legalább 27 városban, községben rendszeres kitelepüléseken adnak információkat a fogyasztóknak.

Az új irodákkal együtt az MNB már hét fogyasztóvédelmi nonprofit szervezettel működik együtt. A 2011-től működő pénzügyi tanácsadó irodahálózat eddig több mint 50 ezer ügyben – 2017-ben több mint 13,5 ezer esetben – segített a fogyasztóknak. Az irodahálózat munkatársai 2017-ben a megyeszékhelyeken túl 275 esetben nyújtottak tanácsadást további településeken is.

MTI
Read previous post:
Close