full screen background image
Keresés
2022 január 24 - hétfő
  • :
  • :

Szinte teljesen elkeltek a szekszárdi szálláshelyek szombat estére

Szinte teljesen elkeltek a szekszárdi szálláshelyek szombat estére

2016.10.28. Megtelnek a hosszú hétvégén a legnépszerűbb úti célok szálláshelyei derült ki a trivago.hu szállásár-összehasonlító portál adataiból. Szekszárdon szombat estére szinte minden online foglalható szálláshely elkelt. 

Az összeállítás szerint az utolsó pillanatban foglalóknak nincs könnyű dolga. A szálláshelyek telítettsége a népszerű városokban rendkívül magas, a trivagón elérhető szállásokat figyelembe véve Budapesten 90 százalékos, Egerben 98 százalékos, Hajdúszoboszlón 84 százalékos a foglaltság, Visegrádon és Egerszalókon pedig már csak néhány szoba elérhető.

A legtöbbet Egerszalókon, Visegrádon és Hévízen költenek szállásra, ahol az átlagos ár a portálon egy éjszakára, két emberre 28-29 ezer forint. A pécsi szállások között ezzel szemben jóval kevesebbért, átlagosan 16 ezer forintért foglalhatnak a hosszú hétvégére a magyar vendégek. Budapesten 20 500, Egerben 21 400, míg Hajdúszoboszlón 23 600 forint volt az átlagos szállásár – közölte a trivago.hu adatai alapján az MTI.

A Kadarka.net tájékozódása alapján a Booking.com kínálatában szereplő szekszárdi szálláshelyek foglaltsága péntekre 60-, szombatra 90-, vasárnapra 60-, hétfőre pedig már csak 45 százalék. Az adatokból kiolvasható, hogy a legtöbben egy estére maradnak, valamint, hogy a legtöbben szombaton érkeznek és vasárnap távoznak.

A 22 szobás Hotel Merops Mészárosban**** – információgyűjtésünk szerint – viszont a négynapos hosszú hétvégén már csak hétfőre maradt három – kétfős – kiadó szoba. A Boogking.com portálon szerzett információk alapján a 27 szobás Hotel Zodiacoban is minden szoba elkelt péntekre és szombatra, online foglalni már csak  vasárnapra és hétfőre lehetett péntek kora este.

Az oldalon látott alapján a kisebb szálláshelyek is magas kihasználtsággal működnek.  Sok helyen már csak egy-egy kiadó szoba maradt a hosszú hétvége szombati és vasárnapi napjára.

Azok között, akik rövid külföldi kiruccanást terveznek, Prága, Róma és Bécs a legnépszerűbb, de sok keresés irányul Párizs, London és Krakkó szálláshelyeire is a trivagón – adta közre az MTI. A legtöbbet, átlagosan több mint 40 ezer forintot Velencében és Londonban hajlandók fizetni a szállásért a magyar utazók, míg Krakkóban vagy az ugyancsak népszerű Zakopanéban 20 ezer forint körüli az átlagos ár.

Kadarka.net/MTI

* A fotó illusztráció