full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárdon marad a magyar kosárlabda egyik legnagyobb tehetsége, Studer Ágnes

Szekszárdon marad a magyar kosárlabda egyik legnagyobb tehetsége, Studer Ágnes

2018.01.30. További három évig a KSC Szekszárdnál marad Studer Ágnes. A klub saját nevelésű játékosa hétfő este írta alá szerződését a polgármesteri hivatalban.

Szabó Noémi, a klub szakmai igazgatója elmondta, teljesítménye alapján várható, hogy a 19 éves Studer Ágnes komoly ajánlatokat fog kapni különböző kluboktól. Ezért úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják szerződését. A szerződésnek köszönhetően az 1-es és 2-es poszton játszó Studer Ágnes 2021. május 31-ig, 22 éves koráig a klubnál marad. A szakmai igazgató hangsúlyozta, mindezzel azt üzenik ellenfeleiknek, hogy hosszú távon gondolkodnak. Hozzátette, Studer Ágnes személyében komoly értéket sikerül Szekszárdon tartani.

Szabó Noémi kiemelte, az atomerőmű  2015-ig támogatta a csapatot,  így az önkormányzattól érkező anyagi támogatás számukra létkérdés. Az a 40 millió forint, amivel az önkormányzat idén segíti működésüket, nagy segítséget jelentett abban, hogy elinduljanak az idei bajnokságon. Sőt, e nélkül talán neki sem tudtak volna vágni. Szintén tudatta, bár kisebb szponzoraik vannak, továbbra sem tettek le arról, hogy névadó szponzort keressenek.

Ugyancsak elmondta, a klub még egy idegenlégióst igazolhat, ám Theodoreán Alexandra, Bálint Réka és Gereben Lívia az elmúlt mérkőzések tapasztalatai alapján nem várt módon jól teljesít a bedobó poszton, melyen a magánéleti okokra hivatkozva egy hónapig biztosan távol tartózkodó szlovén idegenlégiós, Maja Erkic is játszik. Ezért valószínűleg nem bedobó posztra fognak idegenlégióst igazolni. Az új idegenlégiós igazolására február 23-ig van lehetőség.

Az elmúlt két évben kiemelkedő a kosárlabda szerepe Szekszárdon. Miután a csapat kiválóan teljesít, így nem lehet kérdés, hogy az önkormányzat támogatja a klubot – tudatta Ács Rezső polgármester.

Szabó Gergő, (balról) Szabó Noémi, Ács Rezső, Studer Ágnes és Djokics Zseljko. Fotó: Kadarka.net

A szerződéskötéssel kapcsolatban arról szólt, hogy a magyar kosárlabda egyik legnagyobb ígérete, Studer Ágnes meghozta azt a nehéz döntést, hogy szülővárosában képzeli el a következő három évet. Hozzáfűzte, ez azért is nagyon fontos, mert hozzájárul ahhoz, hogy a klub közép, illetve hosszú távú céljai megvalósuljanak. Ács Rezső szerint, ha valakinek van tehetsége, szorgalma és ehhez lokálpatriotizmus is társul, akkor meg lehet találni a megoldást arra, hogy a városban maradjon. Mint mondta, mindez azt is mutatja, hogy Szekszárdon is mindenki elérhet sikereket azon a területen, melyen tevékenykedik. Zárásként hozzáfűzte, még az idén elkészülnek a tervek az új, kétezer fős sportcsarnokra, ahol majd valóban méltó körülmények között játszhat a csapat.

Studer Ágnes elmondta, döntésénél, miszerint a klubnál marad, első sorban azt vette figyelembe, hogy Szekszárdon kezdett el kosárlabdázni, illetve azt, hogy szeret itt lenni. Hozzáfűzte, Djokics Zseljko vezetőedző érkezése óta folyamatos a fejlődés és úgy véli, hogy ez így is marad.

Djokics Zseljko tudatta, Studer Ágnes sokat játszik és komoly feladatokat kap. Úgy fogalmazott, Ági a hátán viszi a csapatot, ami egy 19 éves játékos esetében ritka, ezért kár lett volna nem aláírni vele egy hosszabb távra szóló szerződést. Hozzáfűzte, reméli, hogy az egész magyar kosárlabda előnyére válik, hogy Studer Ágnes a szekszárdi klubnál marad. A vezetőedző kijelentette, célja, hogy a KSC Szekszárd magyar bajnok legyen.

A KSC Szekszárd egy-egy hazai mérkőzésére általában mintegy ezer fő látogat el a Városi Sportcsarnokba, míg összesen mintegy ötezer fő körüli lehet a mérkőzésekre kisebb-nagyobb rendszerességgel kilátogatók száma a városban.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close