full screen background image
Keresés
2021 június 5 - szombat
  • :
  • :

Szekszárdon nyitotta meg első szupermarketjét az Auchan

Szekszárdon nyitotta meg első szupermarketjét az Auchan

2017.09.02. |PROMÓCIÓ| Ünnepélyes keretek között avatták fel az Auchan Retail Magyarország első szupermarketjét szombat délelőtt a Liszt Ferenc téren Szekszárdon.

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója beszédében arról szólt, hogy azért is fontos a szekszárdi áruház megnyitása, mert ennek köszönhetően meg tudják ismertetni az Auchan minőségi termékeit a város és a környék lakóival. Mint azt hozzátette, a kedvező áraknak köszönhetően pedig tovább nő a vásárlóerő.

Az új kereskedelmi formátumot egész napos családi piknikkel ünnepelte az áruházlánc.

Kiemelte, az áruház megnyitása nemcsak azért mérföldkő, mert az az üzletlánc első szupermarketje Magyarországon, hanem azért is mert ez az első olyan áruházuk, mely belvárosban található. Hozzátette, ez az áruháznyitás lendületet fog adni az Auchannak a kisebb, hasonló üzleteik megnyitásában.

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója. Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elmondta, a szekszárdiak régi vágya volt, hogy a belvárosban is legyen egy nagyobb, színesebb áruválasztékot kínáló áruház. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a szupermarketben a szekszárdi és a környékbeli termelők árui is megjelennek, hiszen az Auchan üzletpolitikája, hogy az áruházaiknak helyet adó települések és a környék termelőinek árui is megjelennek a polcokon. Hozzátette, a szupermarketben nemcsak a nagyobb, de a kisebb és talán ma még sokak előtt kevésbé ismert borászatok borait is forgalmazzák majd.

Kiemelte, az Auchan üzletének hozadéka lehet, hogy ismét több kisebb üzlet nyílik majd a belvárosban, ahol ennek köszönhetően ismét felpezsdülhet az élet. Zárásként hozzáfűzte, az áruházlánc komoly partnere lehet a városnak.

Boda Mózes, kereskedelmi igazgató tudatta, az Auchan 19 éve van jelen Magyarországon és 19 hipermarketet, valamint 18 benzinkutat üzemeltet, valamint 7000 munkavállalót foglalkoztat hazánkban. Az üzletlánc eddig összesen 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, valamint hogy reményeik szerint több, a szekszárdihoz hasonló szupermarketet is nyithatnak a jövőben.

Kiemelt figyelmet fordítanak a zöldségek és gyümölcsök áruválasztékára. Fotó: Kadarka.net

Azért választották Szekszárdot az első szupermarket megnyitásának helyszínéül, mert eleget akartak tenni azon célkitűzésüknek, hogy minél több szükségletet tudjanak kielégíteni diszkont áron egy olyan üzletben, mely a legszélesebb választékot kínálja. Emellett azért is esett a választásuk Szekszárdra, mert egy dinamikusan fejlődő várost kerestek a Dunántúlon, ahol a székesfehérvári hipermarket után ez a második áruházuk. Elmondta, a szekszárdi áruház teljesen új formátumban nyílt meg, mintegy 1400 négyzetméteren.

A megnyitón az is elhangzott, hogy az üzlet választékában az élelmiszer jellegű termékek mellett a nem élelmiszer jellegű termékek is megjelentek, valamint, hogy az elrendezés megtervezésekor egyfajta piac-hatás elérésére törekedtek. Valamint, hogy a pékáruk, a zöldségek és húsáruk kínálatára – az Auchan üzletpolitikájának megfelelően – kiemelt hangsúlyt fektettek.

Az Auchan szekszárdi áruházban, mely rekordidő, vagyis mintegy 2,5 hónap alatt készült el, mintegy 10 ezer különféle terméket kínálnak a vásárlóknak, ami duplája az átlagos szupermarketek áruválasztékának.

A vezetőképen az avatószalag átvágásának pillanat. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close