full screen background image
Keresés
2021 január 12 - kedd
  • :
  • :

Szekszárdon rendezett sorokban vártak az emberek a posták előtt

Szekszárdon rendezett sorokban vártak az emberek a posták előtt

2020.03.16. Új szabályokat vezettek be a postákon a koronavírus-járványra való tekintettel.

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 16-tól – hasonlóan a gyógyszertárakhoz – a postákon is új szabályt vezettek be a várakozásra. Az új szabály értelmében egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többi várakozót arra kérik, hogy a bejárat előtt várja meg, míg sorra kerül. A posta azt javasolja a sorban állóknak, hogy egymástól egy méteres távolságra várakozzanak.

Az új várakozási rend nemcsak a postai dolgozók, hanem az ügyfelek egészségét és biztonságát is szolgálja, ezért kérik az ügyfelek megértését – olvasható a Magyar Posta hivatalos honlapján.

A küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások, kézbesítése folyamatos. Amennyiben a postai szolgáltatásokat illetően a veszélyhelyzetre való tekintettel további változtatások szükségesek, arról időben tájékoztatást adnak ügyfeleik részére.

Sorban állás a csatári postánál. Fotó: Kadarka.net

 

A közlemény arról is szól, hogy a munkájukból kifolyólag veszélyeztetettebb postai munkatársak védőeszközöket kaptak. Hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van, arcmaszkot és gumikesztyűt kapott. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapták. A kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz.

Mint írták, a Magyar Posta számára a legfontosabb a munkavállalói egészségének és biztonságának védelme, ezért rendelték el fokozott takarítás után a védőfelszerelések kiosztását és alkalmazását.

Rendezett sorokban várakoztak a szekszárdiak

A szekszárdi központi posta épületénél hétfő délutáni látogatásunkkor mintegy húszan vártak arra – egymástól mintegy méteres távolságot tartva –, hogy bejussanak. A csatári postánál szintén hasonló volt a helyzet zárás előtt nem sokkal, így ott néhányan végül biztosan nem kerültek sorra. Az emberek egyébiránt türelmesen várakoztak, senki sem próbált tolakodni és szóban sem türelmetlenkedtek.

Tapasztalatunk szerint érdemes a szokásosnál hosszabb várakozási időre számítani. Azoknak, akik a postára indulnak azt tanácsoljuk, hogy számoljanak ezzel.

A vezetőképen a központi posta előtt hétfő délután várakozók. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close