full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

Szekszárdról 92 embert választottak ki vizsgálatra

Szekszárdról 92 embert választottak ki vizsgálatra

2020.05.07. Szekszárdon 92 embert választottak ki véletlenszerűen, hogy részt vegyenek abban a vizsgálatsorozatban, mely célja, hogy pontos képet adjon a járvány kiterjedéséről, valamint az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. A vizsgálatban való részvétel önkéntes. Ács Rezső polgármester arra kérte az érintetteket, hogy az országos vizsgálatsorozat sikere érdekében, vegyenek részt a programban. A polgármester közleményét az alábbiakban változatlan formában közöljük.

Kérem, hogy együttműködésével támogassa a koronavírussal kapcsolatos országos vizsgálatsorozatot!

A hazai négy orvos- és egészségtudományi szakembereket képző egyetem 2020. május 1-től közel 18 ezer fő bevonásával országos vizsgálatsorozatot kezdett. A vizsgálat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről, valamint az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

A vizsgálat csaknem 500 települést érint, köztük városunkat is. A Szekszárdon élők közül 92 főt véletlenszerűen választottak ki a 14 évesnél idősebbek köréből.

A vizsgálat 2020. május 1. és 14. napja között zajlik. A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton. A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégzik a szűrést.

A felmérésben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, és ezt követően orr-, garat- és vérmintavétel történik.

A laboratóriumi vizsgálatok eredményéről várhatóan május második felében minden, a vizsgálatban résztvevő személy egyénre szabottan kap tájékoztatást.

A szűrővizsgálat önkéntes és ingyenes.

A kiválasztott résztvevők kulcsszerepet játszanak a járvány elleni küzdelemben, hiszen a naprakész tudományos adatok nélkülözhetetlenek a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

A vizsgálattal kapcsolatban – az országos portálokon elérhető információkon túl, a regionális aktualitásokról – a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának honlapján is tájékozódhatunk. (www.pte.hu).

Kérem, hogy amennyiben Önt is kiválasztották a vizsgálatra, részvételével szíveskedjék elősegíteni az országos vizsgálatsorozat sikerét!

Kérem, tegye meg Önmagáért, tegye meg mindannyiunkért!

Köszönöm!

Ács Rezső
polgármester
Read previous post:
Close