full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
 • :
 • :

Szekszárdtól délre: a horvát Dunamente borai a BorEgyetemen

Szekszárdtól délre: a horvát Dunamente borai a BorEgyetemen

2017.01.14. A horvát Dunamente boraival ismerkedhetnek meg a BorEgyetem szerdai borkóstolós előadásának vendégei a PTE KPVK-n. Az előadó Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője lesz.

A Szekszárdi borvidéktől alig egy órára már a horvát Dunamente borrégió pincészeteit találjuk, ahol a legelterjedtebb szőlőfajta az olaszrizling, de az utóbbi években egyre többen foglalkoznak kékszőlőkkel is.

Az előadás alatt három trió vagy kvartett lép fel: olaszrizlingek, egyéb fehér fajtaborok és vörösborok. A horvát Dunamente három borvidékből áll: Baranja/Drávaszög, Erdut/Erdőd és Srijem/Szerémség, amelyek mindegyikénél a Duna közelsége meghatározó tényező. Ugyanakkor a talajszerkezet és a fekvés különbözősége a borok esetében is megmutatkozik.

Izgalmas kaland lesz legalább virtuálisan, borok által felfedezni a közeli, ám a legtöbb szekszárdi borkedvelő számára még ismeretlen borvidékeket. Az est házigazdája Heimann Zoltán, az előadó Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője lesz.

A borkóstolós előadáson előzetes regisztráció után lehet részt venni. A regisztráció határideje: január 17. (kedd) 12 óra. A rendezvény időpontja január 18. szerda 18:00-20:00. Helyszín: PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Szekszárd, Rákóczi utca 1. Étterem.

MEGLEPETÉSBOR:  egy ROSÉ, ahogy a horvátok készítik

Graševinák, azaz olaszrizlingek:

 1. VINA BELJE Graševina 2015 (Baranja)
 2. TRS Graševina 2015 (Srijem)
 3. ANTUNOVIĆ Graševina 2015 (Erdut)

Egyéb fehér fajtaborok:

 1. SZABÓ Pinot Blanc 2015 (Baranja)
 2. IURIS Sauvignon Blanc 2015 (Erdut)
 3. ILOČKI PODRUMI Traminac 2015 (Srijem)

Vörösborok:

 1. PINKERT Frankovka 2015 (Baranja)
 2. BRZICA Merlot 2013 (Erdut)
 3. KREŠIĆ Cabernet Sauvignon 2011 (Srijem)

A további információkat és a belépőjegyek árát itt találja – kattintson!

Forrás: PTE KPVK
Read previous post:
Close