full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Szeles és felhős időjárás várható a Szekszárdi Szüreti Napokon

Szeles és felhős időjárás várható a Szekszárdi Szüreti Napokon

2017.09.14. Szeles és felhős időjárásra van kilátás a Szekszárdi Szüreti Napok  idején a tolnai megyeszékhelyen és környékén. Vasárnap akár tíz milliméter csapadék is hullhat.  

Pénteken hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A Dunántúl nyugati részén azonban sok marad a felhő, és ott délelőtt kisebb eső, késő este záporeső kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16 fok között alakul, a Dél-Alföldön lesz legenyhébb az éjszaka. Napközben többnyire 17-23 fokig melegszik a levegő, de a Dunántúl nyugati harmadán 15, 16 fok is lehet.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén pénteken hajnalban 12-, napközben mindössze 18 fok várható, szombaton hajnalban 13-, napközben 25-, míg vasárnap hajnalban 16-, napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján vasárnap délelőtt akár tíz milliméter csapadék is hullhat a megyeszékhelyen és környékén. Pénteken és szombaton mérsékelt marad a légmozgás, ám vasárnap akár a 60 km/órát is elérheti a legerősebb széllökések ereje.

Az előrejelzés alapján a jövő héten lehűlésre kell számítani, hétfő és szerda között várhatóan 20-, illetve 17 fok közötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk majd.

Csütörtökre egyébként az ország nagy területére, közte Tolna megye területére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a várható széllökések miatt. A figyelmeztetés szerint a széllökések sebessége a 70 km/órát is meghaladhatja.

Szombaton az Alföldön nem várható csapadék, északnyugaton viszont többfelé lehet zápor, zivatar. Az ország többi részén néhol alakulhat ki záporeső, majd estétől egyre több helyen várható csapadék. Emellett többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. A legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 20, délkeleten 28 fok körül valószínű.

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor, zivatar, nagy területen jelentős csapadék hullhat. A szél erős, főként zivatarok környezetében viharos is lehet. Délutántól délnyugat felől megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű. A nappali maximumok a Tiszántúlon még 25-28, de északnyugaton már csak 16-18 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kiss Albert

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close