full screen background image
Keresés
2019 május 28 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Szent László Napok: Pörkölt rotyogott a bográcsokban

Szent László Napok: Pörkölt rotyogott a bográcsokban

2017.06.25. Szentmisét, kulturális műsorokat és pörköltfőzést tartottak pénteken és szombaton a Szent László Napok keretében.

A Bíró László tábori püspök által celebrált ünnepi szentmisével vette kezdetét a Szent László Napok pénteken a belvárosi templomban. A mise után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai és hallgatói előadásában hangzottak el énekek Szent László király tiszteletére.

Színpadon a Bartina Néptánc Egyesület. Fotó: Kadarka.net

Szombaton a Langaléta Garabonciás Társulat tagjai várták a Béla király térre a vendégeket, akik ezt követően Buday Péter mesterszakáccsal is találkozhattak. A nap a hagyományos pörköltfőzéssel folytatódott, melyen több bográcsban rotyogtak a különféle pörköltek, közben pedig a Bartina Néptánc Egyesület is színpadra lépett. A néptáncosokat a Shisha Café Trió előadása követte a Béla király téren, a Vármegyeháza udvarának színpadán pedig fellépett a Bóbita Bábszínház. A vendégeket ezen kívül a Góbé Zenekar fellépésére és utcabálra is várták. Utóbbin a Jerry Lee’s Rock And Roll Service szolgáltatta a talpalávalót.

A kisgyermekes családok szombaton napközben a népi fajátékokat is kipróbálhatták, az idősebbek pedig íjászkodhattak.

Fotó: Kadarka.net


Bartina Néptánc Egyesület rendezvény
ElőzőSzent László Napok Szekszárdon KövetkezőJégeső és özönvíz Szekszárdon


Read previous post:
Jégeső és özönvíz Szekszárdon

2017.06.25....

Elöntötte a víz a Tartsay lakótelepet

2017.06.25....

Close