full screen background image
Keresés
2019 december 22 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szép számú szekszárdi „szállt nyeregbe” az autómentes napon

Szép számú szekszárdi „szállt nyeregbe” az autómentes napon

2019.09.21. Gyermekekkel és szülőkkel népesült be szombat délelőtt a Garay tér, mely a Zöldtárs Alapítvány és a Szekszárdi Klímakör által szervezett családi autómentes napi kerékpártúra kiindulási helyszíne volt.

A jelenlévőket az idén is Ács Rezső köszöntötte, aki elmondta, az autómentes napot most először tartják meg hétvégén. A polgármester hozzátette, azt szerették volna, hogy minél több család részt vehessen.

Kiemelte, a város igyekszik minél nagyobb figyelmet fordítani a kerékpárosokra, hogy minél többen térjenek át a kerékpáros közlekedésre. A gemenci erdő, a borvidék szőlőültetvényei és egész környezetünk megóvása mellett a biciklisek számának gyarapítása azért is fontos, mert egyre több az autó, ami egyre nagyobb parkolási gondokat okoz a belvárosban.

Fotó: Kadarka.net

Mint Ács Rezső mondta, a városnak még sok adóssága van a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítását illetően, ám rendelkezésre állnak a szükséges források. Hangsúlyozta, Szekszárd déli része után az elkövetkező években a város északi részére kerül a sor, melyet szintén kerékpárral átjárhatóvá tesznek.

A korábbi szakértői vélemény helyett a szekszárdiak kérésének megfelelően a bicikliutat nem a Rákóczi, hanem a Kossuth Lajos utcában alakítják majd ki – mondta a polgármester, aki mindenkit arra biztatott, hogy lehetőség szerint közlekedjen kerékpárral.

Fotó: Kadarka.net

Ez után a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai alapos tájékoztatást adtak a rendőri biztosítás menetéről. Miután a résztvevők nyeregbe szálltak, a biciklisek rendőri biztosítás mellet, hosszú sort alkotva indultak el a város déli, majd a csatári körforgalomban a Tartsay utca felé kanyarodva ismét a  város északi része felé.

Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke elmondta,  a túrázók  idén az 5-, illetve a 10 kilométeres táv közül választhattak, mindkét útvonal teljes egészében városban haladt. Azok, akik az előbbi távon indultak, a  Hunyadi utcán át, az utóbbi táv résztvevői a Palánki út – Rákóczi utca – Széchenyi utca – Szent István tér útvonalon haladva érkeztek meg a célba, a Prométheusz parkba. Hozzátette, a parkban az Önkéntesek Napja rendezvény zajlott, a szervező Szekszárdi Civil Kerekasztal pedig almával és vízzel várta őket.

Fotó: Kadarka.net

Az alapítvány elnöke tudatta, az első alkalommal hétvégén megtartott autómentes napi kerékpártúrán összesen mintegy százan vettek részt, ami szép eredménynek számít. Az iskolások mellett a résztvevők között szép számban akadtak szülők és hozzátartozók is, így a családi autómentes nap elérte célját.

A „Legtekerősebb osztálynak” járó vándorserleget az idén a Gyakorló általános iskola 2. a. osztálya érdemelte ki – mondta el Baka György, aki zárásként köszönetét fejezte ki a rendőrségnek, a szakszerű és gondos biztosításért.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőBaleset miatt teljes útzár a 6-oson, a fácánkerti elágazónál


Read previous post:
Close