full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Szépen szerepelt a Tolna megyei csapat az országos tűzoltósport-versenyen

Szépen szerepelt a Tolna megyei csapat az országos tűzoltósport-versenyen

2018.06.21. Az idén tizennegyedik alkalommal rendezték meg a a Gróf Széchenyi Ödön Országos tűzoltósport-versenyt Budapesten. A megmérettetés két napig tartott, négyszer százméteres váltóban, kismotorfecskendő szerelésben, és horoglétra mászásban mérték össze tudásukat a versenyzők. Az eredményeket egyénileg és csapatban is értékelték.

A négyszer százméteres váltóban az első csapattag egy létrával és a stafétaként szolgáló sugárcsővel futásnak ered, a létra segítségével felmászik egy kisház tetejére, végigfut rajta, leugrik a túloldalán, majd átadja a sugárcsövet a második versenyzőnek. Az ő feladata, hogy átjusson egy palánk felett, és továbbadja a stafétát a harmadik tűzoltónak, aki ezután az előre kikészített tömlőkhöz fut, felveszi azokat, végighalad a gerendán, közben egymáshoz kapcsolja a tömlőket, az osztóhoz fut, csatlakoztatja a vezetéket, végül a sugárcsövet is a helyére illeszti. Ám mivel az tulajdonképpen a staféta, mindjárt le is szereli, és a váltózónán belül átadja a csapat negyedik tagjának, akinek az is a dolga, hogy futtában felvegyen egy tűzoltókészüléket és azzal eloltsa az időközben meggyújtott tálcatüzet. A feladatnak akkor van vége, ha a tűz biztosan kialudt és a versenyző áthaladt a célvonalon.

A kismotorfecskendő-szerelésnél hét csapattag áll a rajtvonalhoz, a feladatuk az, hogy két szívótömlővel a tartályban lévő vizet felvegyék, és a három tömlőből álló alapvezetéken és a két-két tömlőből álló két sugáron keresztül úgy lőjenek célba, hogy megtöltsék a céltábla tartályát. Akkor végeznek, amikor kigyullad a töltöttséget jelző lámpa.

A legjobb eredményt a 4×100 méteres váltóban sikerült elérni a Tolna megyei csapatnak, ahol az ötödik helyen végeztek, összesítettben pedig a tizedik helyet szerezték meg.

A csapat tagjai:

Fiola József tű. őrm.
Gulyás István tű. ftőrm.
Gébert Attila tű. őrm.
Gelencsér Gergő tű. őrm.
Juhász István tű. fhdgy.
Mezei Zsolt tű. őrm.
Neiczer Tamás tű. fhdgy.
Pázmány Zoltán Péter tű. őrm

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: katasztrofavedelem.hu
Read previous post:
Close