full screen background image
Keresés
2020 szeptember 15 - kedd
  • :
  • :

Szépen szerepeltek a tolnai nyugdíjasok a bűnmegelőzési verseny döntőjében

Szépen szerepeltek a tolnai nyugdíjasok a bűnmegelőzési verseny döntőjében

2019.09.20. Szépen szerepeltek a Tolna megyei nyugdíjasok a Zalaegerszegen megrendezett vagyonvédelmi- és bűnmegelőzési versenyen.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2019. szeptember 17-e és 18-a között szervezték meg Zalaegerszegen a Hetvenkedő Hatvanasok elnevezésű nyugdíjasoknak szervezett vagyonvédelmi vetélkedő országos döntőjét – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A program célja az áldozattá válás elkerülése volt, valamint az, hogy a megfelelő védelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek készségszintűvé váljanak a szépkorúak körében is. A rendőrök nem titkolt célja volt továbbá az is, hogy azok a nyugdíjasok, akik részt vettek a megmérettetésen, saját korosztályuknak is továbbadják a megszerzett tudást és tapasztalatot.

A rendezvényen azok a nyugdíjasok vehettek részt, akik a területi válogatókon a legjobban szerepeltek. A döntőn tizenkilenc megye és a főváros négyfős csapatai versenyeztek. A rendezvényt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke Dr. Hatala József nyitotta meg.

A kétnapos vetélkedőn Tolna megyét a bogyiszlói Lépő Ignác és neje, valamint a tolnai Lizák József és felesége képviselte, felkészítőjük Orsós Zoltán rendőr őrnagy bűnmegelőzési előadó volt.

A tolnaiak hagyományteremtő módon, elsőként egy énekes produkcióval is készültek, melynek akkora sikere volt, hogy a verseny szünetében több csapat is jelentkezett, hogy bemutasson egy-egy műsorszámot.

A Hetvenkedő Hatvanasok bűnmegelőzési vetélkedő országos döntője Csongrád megye csapatának győzelmével zárult, a második helyen Zala megye, míg a harmadik helyen Nógrád megye csapata végzett. A Tolna megyeiek is sikeresen szerepeltek, néhány ponttal csúsztak le csupán a dobogóról.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close