full screen background image
Keresés
2021 október 18 - hétfő
  • :
  • :

Szerdán rajtol a T2APAC a Szekszárdot jövőre erősítő Csiang Csia-liang részvételével

Szerdán rajtol a T2APAC a Szekszárdot jövőre erősítő Csiang Csia-liang részvételével

2017.06.28. Szerdán megkezdődik a T2 Asia-Pacific (T2APAC) elnevezésű, meghívásos asztalitenisz versenysorozat, európai és ázsiai sztárok, köztük Póta Georgina részvételével.

A több mint 1,75 millió dollár összdíjazású távol-keleti verseny során négy csapat küzd meg egymással hat fordulóban, a döntőre decemberben kerül sor. Tizenkét férfi és tizenkét női játékost hívtak meg, akiket a négy csapatkapitány (Csiang Csia-liang, Jörg Rosskopf, Jörgen Persson és Michael Maze) amolyan draftrendszerben választott be a saját csapatába – írja a magyar szövetség honlapja.

Mindegyik együttesben három-három nő és férfi található, Póta Georginát a német férfi válogatott szövetségi kapitánya, Jörg Rosskopf választotta ki. A magyar játékos csapattársa lesz a németek klasszisa, Dimitrij Ovtcharov, a kínai Sang Kun, az angol Paul Drinkhall, a román Elizabeta Samara és a következő idényben a Szekszárdot erősítő tajvani Cseng I-csing.

A távol-keleti sorozatban különleges szabályok lesznek érvényben: a mérkőzések – melyekben nem lesznek szünetek, csak térfélcserék – 24 percig fognak tartani, 11 pontig menő szettekkel, és ha az idő lejártakor döntetlen az állás, akkor egyetlen labdamenet dönt a győztes kilétéről.

A mérkőzéseket kevés néző előtt, egy malajziai tévéstúdióban rendezik, de internetes közvetítés mind a 228 találkozóról lesz.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close