full screen background image
Keresés
2021 július 27 - kedd
  • :
  • :

Szerelmes verseket szavaltak a Bálint-napi versenyen Bonyhádon

Szerelmes verseket szavaltak a Bálint-napi versenyen Bonyhádon

2018.02.15. A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár felnőtt részlege a hagyományokhoz híven a 2018-as évben is meghirdette a Bálint-napi szavalóversenyt, melyet szerda délután tartottak meg.

A versenyre egy szabadon választott költő szerelmes versével nevezhettek a középiskolások. A szavalók a BONI Arany János Gimnáziumból, Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból, Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolából és a lengyeli VM DASZK Apponyi Sándor Mezőgazdasági SZKI-ból érkeztek. A fiúk és lányok szavalatai igen sokszínűek voltak, igazán hitelesen teljes átéléssel adták elő a költeményeket.

A zsűri tagjai voltak: Herczogné Sarlós Éva nyugdíjas pedagógus és Surján József nyugdíjas könyvtáros.

A szavalóversenyen Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Petőfi Sándor, Pilinszky János, Buza Katalin versei hangzottak el. Az első helyen a Perczel Mór Szakképző Iskola diákja, Antal Fanni végzett, aki József Attila, „Az a szép régi asszony” című versét adta elő. A második helyen a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója, Goják János végzett Laczkfi János, „Szerelem a négyzeten című modern versével”. A harmadik helyezett ugyancsak a Petőfi Sándor gimnázium egyik diákja, Goják Veronika lett, aki Vörösmarty Mihály, a „Merengő” című költeményét szavalta el.

Az idei évben a zsűri egy különdíjast is kiemelt a szavalók közül. Ő a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskola diákja Hopp Nikoletta volt, aki Petőfi Sándor, „De mért is gondolok rá?” című versével érdemelte ki az elismerést. A szavalók megidézték a magyar irodalom legszebb szerelmes verseit, nagy örömet szerezve ezzel a hallgatóságnak.

A helyezést elért tanulók oklevélben és könyvjutalomban részesültek a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően. A szavalóversenyen részt vett valamennyi versmondó emléklapot is kapott.

Forrás: Csiki Éva – könyvtáros. Fotó: Solymár Imre Városi Könyvtár
Read previous post:
Close