full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

A Szeretet Lángjával megkezdődött a Szekszárdi Szüreti Napok

A Szeretet Lángjával megkezdődött a Szekszárdi Szüreti Napok

2016.09.15. A Szeretet Lángja rendezvénnyel csütörtök délután kezdetét vette a 2016-os Szekszárdi Szüreti Napok programsorozata. Az eseményt Csepregi Éva fellépése koronázta meg.

A Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete által szervezett nem hivatalos nyitóprogramon Horváth István, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Horváth István megköszönte a civil szervezeteknek, hogy tíz évvel ezelőtt életre hívták a rendezvényt, melynek célja, hogy a többségi társadalom tagjainak figyelmét felhívja a fogyatékkal élőkre. A Szeretet Lángja arra is ráirányítja a figyelmet, hogy a hétköznapokban is minden segítséget meg kell adni a fogyatékkal élő embereknek, akik a mindennapi életük során számos nehézséggel küzdenek meg – mondta.

Köszönet a segítőszándékú embereknek, akik munkájukkal, tevékenységükkel megkönnyítik a nehéz sorsú emberek életét és köszönet az egyesületnek, hogy immár ötödik alkalommal megrendezte a Szeretet Lángját – zárta le Horváth István.

Fotó: Kadarka.net

Ezt követően (a képen) Horváth István országgyűlési képviselő, Haag Éva alpolgármester és Kovács Lászlóné, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete elnöke meggyújtotta szeretet lángját jelképező gyertyát.

A Szeretet Lángján fellépett Rákóczi Szilvia énekes, Nagy Vendel író-költő, Halász Katalin ének, a Tücsök Zenés Színpad szólistái, a Fogyatékosok Nappali Intézménye lakói, a TMISZI Mechwart András Fogyatékosok Otthona lakói, a TMISZI Hétszínvilág Fogyatékosok Otthona lakói, Mayer Gábor zene, Bálványossy Zoltán és vakvezetőkutyája Bosco.

Alaposan megtelt a tér Csepregi Éva koncertjén. Fotó: Kadarka.net

A sztárvendég Csepregi Éva volt, akinek fellépésén rengetegen vettek részt, a koncerten a Béla király tér nagy része benépesült. A rendezvény záró momentumaként Kovács Lászlóné átadta a lángot Réger Balázsnak, a Lakható Szekszárdért Egyesület elnökének, jövőre ugyanis az egyesület fogja szervezni a figyelemfelhívó eseményt.

A 2016-os Szekszárdi Szüreti Napok hivatalos megnyitóját péntek délután négy órakor tartják a Béla király téren. A rendezvénysorozatot dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a fesztivál fővédnöke nyitja meg.

Kovács Lászlóné korábban portálunknak elmondta, a Szeretet Lángját a fogyatékkal, segítséggel élőket képviselő szekszárdi civil szervezetek hívták életre 2006-ban. A valódi közösségszervező erőt jelentő, civil összefogást szimbolizáló eseményen a rendező szervezetek művészeti csoportjai, tehetséges előadói, illetve az őket támogató, nem fogyatékos amatőr és hivatásos vendégelőadók lépnek fel közösen.

A Szekszárdi Szüreti Napok részletes programleírását itt találja – kattintson!

A rendezvény célja, hogy a megértés, az elfogadás és a befogadás erősítésével közelebb hozza egymáshoz az épek többségi társadalmát és a fogyatékkal, segítséggel élőket. A Szeretet Lángja egyfajta gesztus, amely a gyakorlatban is jelképezi a többségi társadalom nyitását a sérültek világa felé és lehetőséget teremt a kölcsönös és közvetlen kommunikációra.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close