full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Szigorúan ellenőrzött vonatok – országos rendőrségi akció

Szigorúan ellenőrzött vonatok – országos rendőrségi akció

2016.03.08. Fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőr-főkapitány a vonatokon és pályaudvarokon március 10-én és 11-én.

A kiemelt ellenőrzést, mely Magyarország egész területére érvényes, a vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fokozása érdekében, nemzetközi – Railpol – művelet keretében rendelte el Papp Károly, országos rendőrfőkapitány – közölte a Police.hu.

Az akció ideje alatt a rendőrök kiemelten ellenőrzik a vasúti csomópontokat, pályaudvarokat, állomásokat és azok környezetét. Az ellenőrzések célja a személyvonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása, a vandalizmus megelőzése és megszakítása, a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények elleni fellépés, valamint az illegális migráció és ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni fellépés.

A Railpol az európai uniós tagállamok vasútrendészetért felelős szervezeteinek nemzetközi hálózata. Célja az európai nemzetközi vasútrendészeti együttműködés javítása és intenzívebbé tétele, a fenyegetések megelőzése és az államhatáron átnyúló bűnözés elleni intézkedések hatékonyságának növelése. A vasúti rendőrségek hálózatának Magyarország 2007 óta tagja.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close