full screen background image
Keresés
2021 május 10 - hétfő
  • :
  • :

Szilveszter éjjel akart lopni egy házból egy tolnai férfi

Szilveszter éjjel akart lopni egy házból egy tolnai férfi

2017.10.09. Vádemelést javasol a rendőrség egy tolnai férfi ellen, aki egy házból akart lopni.

A férfi 2017. január 1-én éjfélkor egy tolna-mözsi lakóházba az ablak betörésével bejutott, majd a házban kutatást végzett, azonban az ott lakó sértett megzavarta, így onnan nem tudott ellopni semmit. A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 42 éves férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A Tolnai Rendőrőrs munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére átadták – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a betörések jó eséllyel megelőzhetőek, ha nagyobb hangsúlyt fektetünk a vagyonvédelemre. Az ingatlan nyílászárói legyenek jó állapotban! Minden kültéri ajtóra szereltessen 5 pontos zárszerkezetet! Az ajtóra szereltessen jó minőségű biztonsági zárat. Rendelkezzen az ajtó többféle zárral, biztonsági lánccal, nyitásjelzővel, kémlelővel. Az ingatlan ablakait lássa el zárral, nyitásjelzővel, esetleg ráccsal. A nyílászárókat mindig zárja be, a kulcsokat tartsa távol az ajtótól, vagy az ablaktól.

Lássa el az ingatlant biztonsági berendezésekkel. Használjon riasztót, időzített kapcsolós világítást, mozgásérzékelőt, biztonsági kamerát, udvari világítást. A berendezések működését ellenőrizze gyakran, gondoskodjon a rendszeres karbantartásról. A riasztó kültéri egységét, valamint az egyéb biztonsági eszközöket jól látható, de nehezen hozzáférhető helyre szereltesse. Az ingatlan bejáratánál helyezzen el figyelmeztető jelzést! Ha elmegy otthonról, vagy lefekszik aludni, a biztonsági berendezéseket ne felejtse el aktiválni.

Amennyiben azt észleli, hogy ingatlanába betörtek, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot, és a rendőrök érkezéséig lehetőleg ne változtassa meg a helyszínt!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close