full screen background image
Keresés
2021 augusztus 3 - kedd
  • :
  • :

Színes lelkivilágról árulkodnak a gyermekrajzok

Színes lelkivilágról árulkodnak a gyermekrajzok

2015.05.28. Színvonalas alkotásokkal neveztek a megye általános iskolás diákjai a 45. Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázatra.

Az ünnepélyes díjátadót és a művekből rendezett kiállítás megnyitóját csütörtökön tartották a Babits Mihály Kulturális Központban. Diákokkal és szüleikkel telt meg a földszinti kiállító tér, a legtöbb díjazott eljött a megnyitóra.

A kulturális központ pályázata nagy múltra tekint vissza, az ide volt a 45-ik alkalom, amikor meghirdették. A művekből nyílt kiállításnak már 35 éve a Babits Mihály Kulturális Központ épülete ad otthont – emlékeztetett Kissné Hóner Magdolna igazgató helyettes.

Elmondta, hogy a megye huszonkét iskolájából összesen közel négyszáz művel neveztek a diákok. Az alkotásokat szakavatott zsűri bírálta el. A zsűri tagja volt a gyermekrajz pályázat megálmodója, Kovács Ferenc, valamint Pék Marika és Adorjáni Endre.

A diákok rajzai betekintést kínálnak a gyermekek lelkivilágába. A pályázatra gyönyörű színvilágú alkotások érkeztek, ami jól szemlélteti alkotóik színes lelkivilágát. Kívánom a gyermekeknek, hogy őrizzék meg ezt a színes és harmonikus világot – mondta Haag Éva, Szekszárd Polgármestere.

Rajzoljatok, alkossatok, fessetek – ezekkel a szavakkal biztatta a diákokat Lovas Csilla muzeológus. A szellemet táplálni kell, az alkotás pedig táplálék a szellemnek. Isteni ajándék a tehetség, amit fejleszteni kell – tette hozzá.

Amikor útjára indította, nem gondolta, hogy 45 évet megér a pályázat. A versenynek akkor lett tekintélye, amikor a kiállítást a Babits Mihály Művelődési Központ Márványtermében rendezték meg – kezdte a versenyt megálmodó Kovács Ferenc festőművész.

Az idén beérkezett művekből nyílt kiállítás jól reprezentálja a diákok és a pedagógusok munkáját. A gyermekek csodálatos rajzokat készítettek, a zsűri is elámult rajtuk. Szinte mindegyik beküldött alkotás díjat érdemelt volna – mondta, hozzátette: a pályázaton és a kiállításon való részvétel is elismerés. Kiemelte, hogy a Garay János iskolából különösen sok, összesen 122 rajzzal neveztek a diákok.

Az ünnepi beszédek után kihirdették a verseny díjazottjait, akik kis ajándékcsomagot vehettek át a szervezőktől. Hatvankilenc díjat osztottak ki, tíz diák kiemelt díjat kapott, egy diák pedig a zsűri különdíját vehette át. A különdíjasok munkáit egy paravánon állították ki.

Az ünnepségen a szervezők egyébként külön meglepetéssel készültek a pályázatot 45 éve létrehozó Kovács Ferencnek a verseny 45. jubileumának alkalmából.
A kiállított gyermekrajzokat június 14-ig lehet megtekinteni az intézmény nyitvatartási idejében, hétköznapokon 8 és 20 óra, illetve szombaton 8 és 18 óra között.

Kiemelt díjazottak

Baka István Általános Iskola
– Ferencz Réka 2. a. o.

Cikádor Általános Iskola
– Sanyó Henriett 8.o.

Bonyhádi Általános Iskola (Fáy ltp.34.)
– Bíró Dóra 5.o.
– Brunner Gergő 4.o.
– Kovács Kitti 7.o.

Vörösmarty M. Bonyhád Ált. Isk.
– Erményi Szonja 5.b. o.

Dienes Valéria Ált. Isk.
– Szokodi Mercédesz 4.o.

Garay Ált. Isk.
– Buday Kata 1.o. –Gyakorló ÁM.
– Farkas Kaszandra 2. o
– Varga Zsófia 8.o.

A zsűri különdíjasa

Gyakorló ÁM.
– Buday Kata 1.o.

Alsós díjazottak listája – kattintson!
Felsős díjazottak listája – kattintson!

Néhány a kiállított rajzok közül
Read previous post:
Close