full screen background image
Keresés
2019 június 1 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Szinte az egész ország területére figyelmeztetést adtak ki

Szinte az egész ország területére figyelmeztetést adtak ki

2018.06.06. Két figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdára és csütörtökre szinte az egész ország területére.

Az OMSZ előrejelzése alapján felhőszakadás várható. Mint arra az OMSZ honlapján figyelmeztet: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Emellett ugyancsak figyelmeztető jelzést adtak ki a várható heves zivatarok miatt. Az OMSZ honlapján közölte: kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Az OMSZ néhány megye kivételével az egész ország területére kiadta a figyelmeztetéseket.

Mindig győződjön meg arról, hogy érvényben van-e még a figyelmeztető jelzés, ezt itt tudja megtenni – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.06.07. csütörtök éjfélig

Az ország északkeleti harmadában kis számban, másutt több helyen valószínű zivatar ma estig, késő estig. A zivatarokat helyenként viharos (60-80 km/h) szél és kiemelten az ország délnyugati felében (előbb inkább a középső területeken, később inkább a délnyugati részeken) felhőszakadás (lokálisan > 30-40 mm) kísérheti, egy-egy helyen heves zivatar is kialakulhat > 90 km/h széllökés és/vagy jégeső (> 2 cm jégátmérő) kíséretében.

Az előttünk álló éjszaka elszórtan továbbra is valószínűek zivatarok, amelyeket néhol felhőszakadás (> 30 mm) kísérhet.

Csütörtökön ismételten több helyen valószínű zivatar, legnagyobb számban a délutáni, esti órákban. A zivatarokat néhol felhőszakadás (> 30 mm) és egy-egy helyen 90 km/h feletti széllökés, illetve jégeső (2 cm feletti jégátmérővel) kísérheti.

2018.06.06. 11:25 Országos Meteorológiai Szolgálat

Fotó: kadarka.net


ElőzőBajai besurranó tolvaj lopott Szekszárdon KövetkezőKeresik a képen látható 17 éves lányt


Read previous post:
Keresik a képen látható 17 éves lányt

2018.06.06....

Bűn- és baleset-megelőzési napot tartottak

2018.06.06....

Close