full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Egymást érték a tűzesetek Tolnában

Egymást érték a tűzesetek Tolnában

2020.01.16. Négy tűzesethez is riasztották szerdán Tolna megye tűzoltóit.

Pakson szinte egy időben csaptak fel a lángok két helyszínen kora délután. A Virág utcában egy családi ház és a vele egybeépített melléképület tetőszerkezete égett. A lángokat a paksi, szekszárdi és solti hivatásos tűzoltók fékezték meg. A tűzben a melléképület helyiségei is károsodtak és a lakóépület is lakhatatlanná vált. Idős lakóját családtagjai fogadták be.

Néhány utcányira egy asztalosműhelynek használt melléképületben keletkezett tűz, amit öt sugárral oltottak el a paksi, szekszárdi és dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok továbbterjedését megakadályozták.

A túlnyomás miatt robbant fel egy vegyestüzelésű kazán Dombóváron szerda késő délután. Tűz nem keletkezett, a város hivatásos tűzoltói átvizsgálták, kiszellőztették az épületet és egy vízsugárral visszahűtötték a kazánt. A robbanás következtében egy idős ember eltörte a lábát és a kifröccsenő forró víz leforrázta, ezért  a mentősök kórházba szállították. Az épület lakható maradt, fűtése más módon megoldható.

Családi ház tetőszerkezete lángolt Döbrököz Árpád utcájában kora este. A dombóvári és sásdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fojtották el a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikk:
Katasztrófavédelem: odafigyeléssel megelőzhető a baj!