full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Szinte ingyen juthattak csapadékvízgyűjtő tartályhoz a szekszárdiak

Szinte ingyen juthattak csapadékvízgyűjtő tartályhoz a szekszárdiak

2017.03.26. Csapadékvízgyűjtő tartályhoz juthatott hozzá 66 pályázó a szekszárdi önkormányzat 2016. évi klímaalapja támogatásával.

A támogatásnak köszönhetően a pályázóknak mindössze 5000 forintot kellett fizetniük egy-egy 1000 literes, raklapra szerelt, fémvázas, csappal ellátott, úgynevezett IBC tartályért. A tartályokat múlt hét péntektől vehették át tulajdonosaik – tudtuk meg Baka Györgytől, a programot koordináló Zöldtárs Alapítvány elnökétől. Mint mondta, az összegyűjtött csapadékvíz – azon túl, hogy kiválóan alkalmas a pázsit, a szobanövények öntözésére – nem terheli a vízszámlát. Az esővíz helyben tartásával pedig a mélyen fekvő területek elárasztásának kockázata is csökken.

Bognárné Papp Erzsébet elmondta, a tartályt bal remetén található telkükön fogják használni esővízgyűjtésre. A 350 négyszögöles telken tanya van, de a víz nincs bevezetve. Az összegyűjtött esővizet virágok locsolására, és szőlő permetezésre hasznosítják.

Hunya Gábor arról számolt be, hogy a vezetékes víz helyett használja majd az esővizet konyhakerti növények – paprika, paradicsom, retek, hagyma, saláta – öntözésére.

A képen Hunya Gábor (j) veszi át a vízgyűjtő tartályt. Fotó: Kadarka.net