full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Színvonalas munkák érkeztek a Szekszárdi Szakképzési Centrum pályázatára

Színvonalas munkák érkeztek a Szekszárdi Szakképzési Centrum pályázatára

2020.06.26. A szekszárdi Vendéglátó iskola diákja, Tóth Ákos „Tolna megye múltja” című pályamunkája lett az első a Szekszárdi Szakképzési Centrum által meghirdetett a „Kerékpáros osztálykirándulások és kerékpáros vándortáborok útvonalterveinek kidolgozása Tolna megyében” című belső pályázatán. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra csütörtökön került sor a Centrum központjában.

Csütörtökön került sor a Szekszárdi Szakképzési Centrum által meghirdetett, a „Kerékpáros osztálykirándulások és kerékpáros vándortáborok útvonalterveinek kidolgozása Tolna megyében” című belső pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására. A pályázat létrehozásának célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a kerékpáros turizmus fontosságára, emellett arra is, hogy a turizmus ezen területén még bőven van mit fejleszteni.

A bíráló bizottság döntése alapján első lett a szekszárdi Vendéglátó iskola diákjának, Tóth Ákosnak a „Tolna megye múltja” című munkája, amelyért a tanuló 150 000 forint értékű pénzjutalomban részesült. Pályaművében egy négynapos, 240 kilométeres túrát mutatott be, amelynek résztvevői Szekszárdról indulva különböző Tolna megyei városok történelmi nevezetességeit tekintik meg.

Mint a fiatalember elmondta, nehéz dolga volt, mert Szegeden lakik, s szerette volna végigtekerni azt az útvonalat, amiről ír, de erre a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetősége, így konkrét kutatómunkájában csak az internet és Tolna megyei ismerősei voltak segítségére. A pályázatok elbírálásában közreműködő Ezer Anita turizmus szakértő úgy fogalmazott, Ákos jól dolgozott: munkája egyik erőssége – egyebek mellett – éppen a kutatómunka részletessége volt.

A bíráló bizottság döntése alapján második lett Fábián Vanda, aki szintén a szekszárdi Vendéglátó iskola diákja. „Koronás Doromlás” című munkájáért 100 000 forint értékű pénzjutalomban részesült. A fiatal hölgy kétnapos, több mint 40 kilométeres kerékpáros túrát tervezett. A bíráló Ezer Anita szerint egy jól felépített, részletes útleírást tartalmazó pályázati anyagot vehetett kezébe az olvasó, amely egy kiválóan kidolgozott költségvetéssel bírt és egy remek ötlettel: egy közös paprikáskrumpli főzéssel.

A bíráló bizottság döntése alapján a dombóvári Apáczai iskola csapata lett a harmadik. A Fülöp Ákos, Kalocsa Péter, valamint Ricsovics Dániel alkotta hármas együtt 50 000 forintos pénzjutalomban részesült a „Biciklizni egyedül is lehet, de csapatban az igazi! – Nagy igazság!” című pályamunkával, amelyben egy 123 kilométeres, két napos túrát terveztek meg.

A díjátadón résztevő Ricsovics Dániel és Kalocsa Péter azt mondták, nagyon jó biciklis közösség alakult ki a dombóvári Apáczai iskolában, gyakran túráznak együtt, 2019-ben például az Őrségben voltak egy kerékpáros kiránduláson, de eljutottak már Horvátországba is. Ezer Anita pályamunkájukkal kapcsolatban kiemelte, annak egyik erőssége volt, hogy az aktív, illetve a zöldturizmust helyezte a fókuszba.

Mind a beérkezett, mind pedig a díjazott pályamunkákkal kapcsolatban Ezer Anita úgy fogalmazott, nagyon jól kidolgozott anyagok születtek. Mint elmondta, a belföldi utasszervezés a turisztikai szakma egyik alapiskolája, nagyon nehéz és összetett feladat, de a pályázók jól vették az akadályokat.

Ezt Csapó Gábor, a Szekszárdi Szakképzési Centrum főigazgatója is megerősítette. Mint fogalmazott, nívós pályamunkák érkeztek, érdemes volt elindítani ezt a belső pályázatot. A főigazgató kifejtette, Szekszárdon és környékén, emellett Tolna megyében meghatározó ágazat a turizmus, amit fejleszteni, erősíteni kell, ehhez pedig nagyban hozzájárulhat egy ilyen pályázat tele innovatív, remek ötletekkel.

Forrás: Szekszárdi Szakképzési Centrum
Read previous post:
Close