full screen background image
Keresés
2020 szeptember 22 - kedd
  • :
  • :

Szívét-lelkét beleteszi hímzéseibe a bogyiszlói víz- és fűtésszerelő

Szívét-lelkét beleteszi hímzéseibe a bogyiszlói víz- és fűtésszerelő

2020.05.14. Eleinte csak a saját elképzeléseit valósította meg Rácz Ferenc, akinek népi motívumokat felvonultató hímzései egyre keresettebbek. A  Bogyiszlón élő férfival, aki víz- és fűtésszerelőként dolgozik a Sokszínű Vidék készített riportot.

Mint az a portálon olvasható, Rácz Ferenc 1995 óta készít hímzéseket napi rendszerességgel, ahogy arra édesanyja tanította meg még 14 éves korában. Mint azt Ferenc a lapnak nyilatkozta: minden egy Kozmix koncerttel kezdődött, az eseményre az együttes logóját hímezte fel egy pólóra, hogy így is kimutassa hódolatát. Az együttes tagjai nemcsak a színpadra hívták fel, de azóta is jóban vannak, sőt rendszeres megrendelői.

Rácz Ferenc munkában.

Eleinte otthoni használatra készítette alkotásait, míg a kalocsai motívumokat azt követően kezdte el készíteni, hogy megihlette a Forma-1-ben versenyző Hamilton overálja, amit ugyanilyen mintával díszítettek.

Mint azt Rácz Ferenc a Sokszínű Vidéknek elmondta, ahogy egyre nagyobb népszerűségnek kezdtek örvendeni a hagyományos mintákkal hímzett ruhák és kiegészítők, őt is egyre többen keresték meg különböző kérésekkel, melyekből aztán megrendelések lettek. Mostanra ez lett Ferenc másodállása, a munkába pedig szívét-lelkét beleteszi.

Az írást itt olvashatja el teljes terjedelmében – kattintson!

Forrás: sokszinuvidek.24.hu. Fotó: Rácz Ferenc
Read previous post:
Close