full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Szokatlan meleg várható Szekszárdon és környékén

Szokatlan meleg várható Szekszárdon és környékén

2018.01.05. A 2018-as év első hétvégéjén is folytatódik a szokatlanul enyhe téli idő: Szekszárdon és környékén 15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. 

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 5, napközben 12 fok várható, szombaton hajnalban 5, napközben 15, míg vasárnap hajnalban 4, napközben 14 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján a jövő hét első napjaiban is hasonló időjárás várható. Hétfőn hajnalban 3, napközben 13 fok, míg kedd hajnalban 4, napközben 14 fok, szerda hajnalban pedig 3, napközben 10 fok várható Szekszárdon és környékén.

Országos előrejelzés

Pénteken a ködfoltok többnyire feloszlanak, de az északkeleti megyékben továbbra is maradhatnak tartósan borult körzetek. Reggel még a keleti határnál, napközben a Dunántúlon néhol kisebb eső előfordulhat. Délelőtt viszont már sokfelé csökken a felhőzet, némi napsütés is lehet. A szél élénk, a magasabban fekvő helyeken erős is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 8-13, de a borult, párás tájakon csak 5-7 fok között alakulnak.

Szombaton általában gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti részein viszont tartósan megmaradhat a köd; helyenként szitálás is lehet, de másutt nem valószínű csapadék. A Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben általában 10-15 fok, az Északi-középhegység térségében viszont 7, 8 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon lehetnek tartósan felhős, ködös tájak, és arrafelé néhol szitálás is kialakulhat. Másutt a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak. Csapadék nem várható, az ország nagy részén napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet általában 10-15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül alakul – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close