full screen background image
Keresés
2020 május 30 - szombat
  • :
  • :

Szőlészetek és borászatok fejlesztésére is lehet pályázni

Szőlészetek és borászatok fejlesztésére is lehet pályázni

2015.09.30. Novembertől megnyílnak a GINOP pályázatok. Szőlészetek és borászatok fejlesztésére is lehet támogatást igényelni.

A kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2015. évi fejlesztési keretének 74 milliárd forinttal 902 milliárd forintra növelését – mondta Boór Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság munkatársa szerdán a Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (Pátosz) konferenciáján, Budapesten.

A konferencián Selyem Tóth Sándor, a Miniszterelnökség Vidékfejlesztési Államtitkárságának főosztályvezetője szólt arról, hogy Vidékfejlesztési Programban (VP) 1300 milliárd forint keret áll rendelkezésre. Hozzátette: az idén jelennek meg pályázati felhívások a Vidékfejlesztési Programban, de kifizetések nem lesznek.

A főosztályvezető elmondta, hogy az idén a Vidékfejlesztési Programban 36 pályázati felhívást tesznek közzé 750 milliárd forint kerettel.

Novemberben megnyílik a pályázati beadói felület az agrárkörnyezet-gazdálkodás témakörben, továbbá támogatásra lehet pályázni majd: a kertészet, a szőlészet és borászat, a kisméretű terménytárolók, szárítók fejlesztésére, állattenyésztésre, mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozására, mezőgazdasági kisüzemek, öntözőrendszerek fejlesztésére, a rövid ellátási lánc megszervezésére – mondta Selyem Tóth Sándor, megjegyezve, hogy a fiatal gazdák nemcsak külön támogatási lehetőséget kapnak a Vidékfejlesztési Programban, de a különböző pályázatokon 10 százalékkal nagyobb támogatási lehetőséget is.

MTI./Kadarka.net

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close