full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Szolgálaton kívüli rendőrök fogták el a fiatalokból álló triót

Szolgálaton kívüli rendőrök fogták el a fiatalokból álló triót

2020.06.18. Egy 19, egy 16 és egy 12 éves fiatal már össze is készítette a tárgyakat, melyeket el akartak lopni, azonban idejük nem volt arra, hogy el is vigyék az értékeket, mert a hőgyészi egyenruhások elkapták őket.

Két szolgálaton kívüli rendőr – Sasi Péter rendőr törzszászlós és Biró Balázs rendőr zászlós a Hőgyészi Rendőrőrs egyenruhásai – 2020. június 16-án a késő esti órákban észlelte, hogy egyikük ingatlanának szomszédságában levő lakatlan házban ismeretlenek mozgolódnak – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A rendőrök azonnal elindultak, és a lakást két oldalról közelítették meg, ahol elfogtak egy 12 és egy 16 éves Mucsiban élő fiút, azonban harmadik társuk – a 12 éves 19 éves testvére – elmenekült. A fiatalok elmondták, hogy hárman mentek a lakatlan hőgyészi házhoz, ahonnan lopni akartak. Az elszámoltatás közben visszament az ingatlanhoz a 19 éves fiú is, és ő is elismerte a rendőröknek, hogy lopási céllal mentek Hőgyészre autóval, melyet a 16 éves fiatal vezetett.

A helyszínen a nyomozók az ingatlan udvarára összekészítve megtalálták az onnan kihordott tárgyakat, egy benzines kannát, szerszámokat, alkatrészeket és egyéb értékeket. A rendőrök a fiatalokat előállították és elszámoltatták. Nekik lopás vétség kísérlete miatt kell felelniük. A 16 éves fiúval szemben az egyenruhások szabálysértési feljelentést is tettek engedély nélküli vezetés elkövetése miatt, hiszen úgy vezette az autót, amellyel lopni mentek, hogy nincs jogosítványa.

* A kép illusztráció