full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Szombaton rendezik meg a 20. Bartina Teljesítménytúrát

Szombaton rendezik meg a 20. Bartina Teljesítménytúrát

2019.01.15. Január 19-én rendezi meg az Ifjúsági Unió Szekszárd (IFU) a 20. Bartina Teljesítménytúrát Szekszárd környékén.

A Bartina Dél-Dunántúl legnagyobb létszámú teljesítménytúrája, és országos szinten is minden évben a TOP10-ben van a túrázók létszáma alapján. A résztvevők növekvő létszáma (2018-ban több mint 1400 fő) alapján a 2019-es rendezvényen várható az 1700 fős álomhatár elérése. A jelentkezők nem csak Szekszárdról és környékéről, de Tolna megyéből, illetve az ország minden részéről, sőt külföldről is érkeznek – tájékoztatott az IFU.

A Baka István Általános Iskola elől induló túra célja, a közösségi turizmus erősítése és az egészséges életmódra való nevelés a helyi közösségekben.

A jubileumi rendezvényen 5 különböző távon – 3 km, 9 km, 16 km, 29 km, 42 km – indulhatnak a túrázás szerelmesei. Az útvonalak a Szekszárdi-dombság legszebb helyeit járják végig.

A teljesítménytúra nem egymás elleni verseny, hanem olyan túra, ahol mindenki a saját határait feszegeti, igyekezve a kiírt szintidőn belül célba érni. Annak érdekében, hogy a résztvevők a legjobbat hozzák ki magukból és jól érezzék magukat, az esemény infrastruktúráját és technikai hátterét a szervezők évről évre fejlesztik. Emellett a kijelölt útvonalakon több helyen is biztosítanak a résztvevők számára energia utánpótlást, teát és forralt bort.

Bővebb információ kattintson!

Fotó: bartinatura.hu
Read previous post:
Close