full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Szomorú EDWARD Nap Tolna megyében

Szomorú EDWARD Nap Tolna megyében

2019.10.01. Az európai közlekedési rendőrségi hálózat 2019-ben is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy minden évben egy előre meghatározott napon – idén szeptember 26-án – senki ne veszítse életét Európa közútjain. Magyarországon valamennyi rendőrautón zöld szalag jelezte, hogy a kezdeményezéshez a magyar rendőrség is csatlakozott.

Ezen a napon a gyalogosokra – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire – helyeződött a hangsúly, a közutakon demonstratív rendőri jelenlét volt tapasztalható a közlekedés szempontjából kiemelt kockázatú a kijelölt gyalogosátkelőhelyek környékén – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az országban egy halálos baleset történt. Tolna megyében, Uzdon, a reggeli órákban egy személygépkocsi közlekedett, amikor elütötte – feltehetően a figyelmetlenség és a rossz látási viszonyok miatt – az úttesten vele azonos irányba, gyalogosan közlekedő 89 éves helyi férfit. A baleset körülményeit a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

A Tolna megyei rendőrök a nap során összesen 48 gyalogossal szemben intézkedtek, kilenc esetben helyszíni bírságoltak, 39 alkalommal figyelmeztették a szabályt sértő gyalogost.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close