full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Szörnyű körülmények között találtak egy kutyára Szekszárdon – videóval

Szörnyű körülmények között találtak egy kutyára Szekszárdon – videóval

2020.10.13. Állatkínzás vétség gyanúja miatt nyomozást rendeltek el a Szekszárdi Rendőrkapitányságon a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány bejelentését követően.

Fiáth Szilvia, az alapítvány elnöke tudatta, a múlt hét csütörtökön értesítést és fényképeket kapott arról, hogy Szekszárdon, a Lisztes-völgyben lévő tanyánál egy műanyag kábellel kikötött kutya kimászott az ingatlanhoz tartozó kerítés alatt és fennakadt, ezért félő, hogy „fel fogja akasztani magát”. Mint azt részletezte, amikor a helyszínre ért még rosszabb látvány tárult elé: a kutya annyira feltekerte magát a műanyag kábellel az udvari csapra, hogy már mozdulni sem tudott, szorult helyzetében egyfolytában vonyított. Mivel magánterületre még ilyen esetben sem léphet be, hívta a rendőrséget, a két fiatal járőr pedig hamar megérkezett.

Fiáth Szilvia elmondta, ekkor ért oda mosolyogva a tulajdonos, aki arra hivatkozott, hogy az ebnek van tápja. Majd később azt állította, hogy a kutya nem is az övé. Hozzátette, tanúk elmondása alapján a kutya tavasszal, mindössze pár hónapos korában került a tanyához. A környéken élők azt is elmondták az alapítvány elnökének, hogy a férfi időnként bántalmazta is az ebet.

A férfi végül lemondott az állatról, melynek nem volt mikrochipje és oltása sem – tudatta az elnök. Hozzátette, a 8-10 hónapos kutyának a gyors segítségnek köszönhetően nem lett maradandó egészségkárosodása.

A kislány a Liza nevet kapta.

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kérdésünkre elmondta, a rendőri intézkedést követően állatkínzás vétség gyanúja miatt nyomozást rendeltek el a Szekszárdi Rendőrkapitányságon.

Fotó/videó: Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány
Read previous post:
Close