full screen background image
Keresés
2021 szeptember 20 - hétfő
  • :
  • :

Taggá avatta dr. Horváth Bélát és Misóczki Bélát az Alisca Borrend

Taggá avatta dr. Horváth Bélát és Misóczki Bélát az Alisca Borrend

2017.01.31. Két új tagot emelt soraiba az Alisca Borrend a Szekszárdi Borászok Céhével közösen megtartott hagyományos Szekszárdi Borászbálon a múlt hét szombaton.

A Borrend a Babits Mihály Kulturális Központban megtartott rendezvényen avatta taggá dr. Horváth Bélát, a PTE KPVK dékánját, illetve Misóczki Béla zombai termelőt – tájékoztatott Módos Ernő nagymester.

Mint azt elmondta, dr. Horváth Bélát a PTE-n rendszeresen megrendezésre kerülő BorEgyetem című előadássorozat és az ősztől a felsőoktatási intézményben beinduló felsőfokú szőlész-borász képzés megszervezése okán avatták taggá. Misóczki Béla pedig régóta készít minőségi bort, emellett a Zombai Hegyközség tagjaként a zombai borversenyek megszervezéséből vállalt oroszlánrészt – tudtuk meg.

Az 1988-ban alakult Alisca Borrend ezzel már 82 tagot számlál, tiszteletbeli tagjainak száma pedig közel 250.

Módos Ernő nagymester arról is beszámolt, hogy a remek hangulatban töltött bálon mintegy kétszázan vettek részt. A rendezvényre a termelők saját boraikat is magukkal vitték. A résztvevők emellett nagyszerű borokat kóstolhattak Mészáros Páltól, akit a rendezvény díszvendégeként köszöntöttek annak alkalmából, hogy tavaly elnyerte „Az év bortermelője” kitüntető elismerést.

A vezető képen: Módos Ernő nagymester taggá üti prof. dr. Horváth Béla dékánt.  Fotó: Hladics Károly
Read previous post:
Close