full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Tamásiban tartottak gyakorlatot a tűzoltók

Tamásiban tartottak gyakorlatot a tűzoltók

2017.05.25. Ellenőrző gyakorlatot tartott a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy tamási húsüzemben.

Olajszivárgás történt a kazánházban, melynek során egy ott dolgozó munnkás megsérült – ez volt az alapfeltételezése a gyakorlatnak. A meghibásodás miatt a tartályban lévő 260 fokos olaj egy része a környezetében található éghető anyagokra borult, meggyújtva azokat.

A feltevésből adódóan a helyszínen intenzív hő és füstképződésre kellett számítani. A tűz veszélyeztette az egész üzemhelységet, az ott dolgozókat, közvetlen környezetében további gázkazánokat, éghető anyagokat. Az üzemrész kiürítését helyi szinten megkezdték, azonban a kazánház épületében egy ember bennrekedt.

A riasztási fokozatnak megfelelően a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két tűzoltógépjárművel és egy különleges szerrel vonult a tűzeset helyszínére. A hivatásosok mellett a Tamási Önkormányzati Tűzoltóságot is riasztották. A gyakorlaton az állomány elsőként az életmentéssel foglalkozott, a tűzoltók egy védősugár fedezete mellett teljes légzésvédelemben a bent rekedt dolgozó felkutatására indultak, miközben a további rajok több oltósugarat is szereltek.

Az ellenőrző gyakorlat Szabó Jenő tű. ezredes a helyszínen történt értékelése alapján megfelelő minősítést kapott.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Dombóvár HTP
Read previous post:
Close