full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Tamásiban ünnepeltek Tolna megye tűzoltói

Tamásiban ünnepeltek Tolna megye tűzoltói

2019.05.06. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton ünnepelte a megyei Flórián napot, valamint a Tamási ÖTE alapításának 145. évfordulóját.

A Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából tartott ünnepség délután vette kezdetét Tamásiban, a Művelődési Házban. Porga Ferenc, a város első embere köszöntötte elsőként a megjelenteket, és ünnepi beszédében a tűzoltói hivatást, a város és környéke lakóinak biztonsága érdekében nap mint nap tevékenykedőket méltatta, majd a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére a jubileum alkalmából emléktárgyat és egy Szent Flórián festményt ajándékozott.

Az ünnepség a Würtz Ádám Általános Iskola Német Nemzetiségi Tánccsoport produkciójával folytatódott, amit dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató beszéde követett, aki a tűzvédelem, a tűzoltóságok kialakulásának történetét idézte fel ünnepi beszéde során.

A beszédeket követően elismerések átadására is sor került. Az elismerésben részesültek névsora itt olvasható – kattintson!

A rendezvény befejezéseként Szigeti András: Őértük szólók című verse hangzott el Nagypál Réka, Berkes Noémi, Balassa Tamás, Borbély Bence és Borbély Alex előadásában.

A művelődési házban tartott ünnepséget a tamási tűzoltólaktanya átadása követte, ahova szirénaszóval érkeztek a tűzoltóautók.

A tamási tűzoltólaktanyát néhány évvel ezelőtt adták át, most, a második ütemben a tetőtér újult meg, ahol regionális kiképzőközpont létesült. A szalagot dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Porga Ferenc, Tamási polgármestere és Hirtné Illés Kata, a Tamási ÖTE elnöke vágták át.

A dandártábornok az önkéntesség erejéről és az oktatás fontosságáról beszélt, és az önkormányzatnak is köszönetet mondott az önkormányzati tűzoltóság és az önkéntes egyesület hosszú idő óta töretlen támogatásáért. Hirtné Illés Kata a kormány, a BM OKF, a megyei igazgatóság és az önkormányzat támogatása mellett az egyesület tagjai mögött álló családtagok támogatását emelte ki. A zászlószalag felkötését követően a testvéregyesületek vezetői köszöntötték a Tamási ÖTE-t fennállásának 145. évfordulója alkalmából.

A jubileumi ünnepség hajnalig tartó tűzoltóbállal ért véget.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


dr. Balázs Gábor Porga Ferenc
ElőzőRengeteg éremmel tértek haza a szekszárdi íjászok


Read previous post:
Close