full screen background image
Keresés
2019 december 22 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Tárgyalási szünetet tartanak a Szekszárdi Törvényszéken és a bíróságokon

Tárgyalási szünetet tartanak a Szekszárdi Törvényszéken és a bíróságokon

2019.06.13. Tárgyalási szünetet tartanak július 16. és augusztus 16. között a Szekszárdi Törvényszéken, a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságokon, illetve a közigazgatási és munkaügyi bíróságon.

A bírák és az igazságügyi alkalmazottak szabadságolási rendjéről szóló 1/2019. (III.22.) OBH elnöki ajánlás, valamint a Szekszárdi Törvényszék 2019. évi munkaterve figyelembevételével a Szekszárdi Törvényszéken, a törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságokon, illetve a közigazgatási és munkaügyi bíróságon tárgyalási szünetet tartanak július 16. és augusztus 16. között. A tárgyalási szünetet követő első munkanap 2019. augusztus 21. lesz – tájékoztatott a Szekszárdi Törvényszék.

A rendelkezés a Szekszárdi Törvényszékre, a Szekszárdi Törvényszék Gazdasági Hivatalára, a törvényszéki végrehajtók kezelőirodájára, a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra, a Szekszárdi Járásbíróságra, a Bonyhádi Járásbíróságra, a Dombóvári Járásbíróságra, a Paksi Járásbíróságra és a Tamási Járásbíróságra terjed ki.

A tárgyalási szünet időtartama alatt valamennyi előbb felsorolt bíróság és bírósági intézmény rendes napi munkaidőben ügyeletet tart, továbbá biztosítja a hatályos eljárási és anyagi jogi, valamint ügyviteli előírások szerint halaszthatatlan ügyek folyamatos intézését.

A cégbíróságon és a bírósági kezelőirodákban naponta 9 órától 11 óráig ügyfélfogadási időben folyamatosan biztosítják az ügyfélforgalmat. Egyebekben ebben az időszakban a bíróságok – a törvényben meghatározott kivételektől eltekintve – nem tartanak tárgyalásokat.

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon, valamint a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon az ügyfélsegítő nap tartása szünetel, de a Szekszárdi Törvényszék területén működő járásbíróságokra, illetve közigazgatási és munkaügyi bíróságra kiterjedő hatállyal a Szekszárdi Járásbíróságon szerdai napokon 8 órától 12 óráig, valamint 13 óra és 16 óra között a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztett kérelmet a bíróság elnöke által kijelölt bíró, bírósági titkár vagy bírósági fogalmazó jegyzőkönyvbe foglalja.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close