full screen background image
Keresés
2019 október 26 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Taroltak a bonyhádi gimisek a közlekedésbiztonsági kupán

Taroltak a bonyhádi gimisek a közlekedésbiztonsági kupán

2019.10.18. Taroltak a bonyhádi gimisek a hagyományosan megrendezett közlekedésbiztonsági kupán.

2019. október 17-én Bonyhádon szervezték meg a Völgység Kupa 2019 elnevezésű elméleti és gyakorlati kerékpáros versenyt a kistérség általános iskoláiban tanuló felső tagozatos diákoknak – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A Völgység Kupa a 90-es évek második felében egy sajnálatos közlekedési baleset apropóján indult útjára. Ebben a balesetben egy tizenéves lány veszítette életét, amikor kerékpárjával a szabályok nem megfelelő ismerete miatt, egy balra kanyarodás során egy autónak összeütközött. A Bonyhádi Rendőrkapitányság akkori vezetése ezt követően döntött úgy, hogy kifejezetten ennek a korosztálynak – hagyományteremtő szándékkal – minden évben, versenyt hirdet baleset-megelőzési jelleggel.

A verseny megszervezésével a KRESZ-t már jól ismerő diákok részére, egy magasabb szintű megmérettetés lehetőségét kívánják megteremteni a bonyhádi rendőrök. A versenyzők életkori sajátosságaira is figyelemmel, olyan ismeretanyag kerül átadásra, mely hasznukra lehet a helyes közlekedési magatartás kialakításában, és a személyi sérüléses közlekedési balesetek elkerülésében.

A versenyen iskolánként egy-egy csapat – két fiú és két lány – indulhatott. Az idei évben négy település négy iskolájából, Bonyhádról, Tevelről, Aparhantról és Györéből jöttek tanulók a megmérettetésre. A gyerekeket a csapatversenyen kívül egyéniben is értékelték.

A diákoknak kerékpáros ügyességi és elméleti KRESZ tudásukról is számot kellett adniuk. A csapaversenyt végül a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium csapata nyerte az Aparhanti Általános Iskola csapata előtt. Az egyéni versenyben lányoknál első lett Rittinger Hanna a bonyhádi gimiből. Második helyen egy aparhanti tanuló – Gyalog Zsóka – végzett, míg harmadik Kis Nikolett lett szintén Bonyhádról. A fiúknál kettős bonyhádi siker született, első helyen Vörös Csaba, míg a másodikon Künsztler Tamás végzett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a györei Bakó Krisztián állhatott fel.

Fotó: TMRFK


ElőzőVINTER: online mentorálás a jelen és jövő vállalkozói számára KövetkezőA PINKK-Pécsi 424-et fogadja a KSC Szekszárd


Read previous post:
A PINKK-Pécsi 424-et fogadja a KSC Szekszárd

2019.10.18....

Close