full screen background image
Keresés
2021 augusztus 3 - kedd
  • :
  • :

Tartozásrendező programot hirdetnek

Tartozásrendező programot hirdetnek

2015.05.27. Tartozásrendező programot hirdetett áramdíj-tartozást felhalmozott családok számára a Családjainkért Alapítvány az E.ON felkérésére Szekszárdon, Tolnán és további tizenöt környező településen.

A programba olyan családok jelentkezését várják, akiknek tartozása legalább 30 ezer, legfeljebb 400 ezer forint. A jelentkezők számára egyénileg dolgozzák ki a hátralék rendezésének tervét és segítik őket annak megvalósításában. A feltétel, hogy vállalniuk  kell az együttműködést. További részvételi feltétel, hogy legalább egy keresettel rendelkezőnek lennie kell  a családban – tájékoztatta a Kadarka.net-et  Varga Ivett, az E.On sajtóreferense.

A pénzbeli segítség mellett a jelentkezőket képzéssel is támogatják annak érdekében, hogy – miután hátralékukat rendezni tudták – gazdálkodásukat tudatossá tegyék. A program fontos eleme a családi gazdálkodásra és munkaerő-piaci készségfejlesztésre irányuló képzés, illetve a családok gazdálkodását átvilágító tanácsadói konzultáció.

A programot és az ahhoz kapcsolódó képzéseket a Családjainkért Alapítvány bonyolítja le. Munkájukat a helyszín biztosításával, helyismeretükkel két Tolna megyei szervezet elkötelezett szakemberei támogatják, akik mind a családok kiválasztásában, mind a programon való végigkísérésében és az után követésben kiemelt szerepet vállalnak.

Szekszárdon és a környező településeken (Bátaszék, Decs, Felsőnána, Harc, Kéty, Murga, Őcsény, Szálka, Szedres, Várdomb, Zomba) Szekszárd MJV Humánszolgáltató Központja segíti a program megvalósulását.

Tolnán és térségében (Bogyiszló, Fácánkert, Fadd, Sióagárd) a tolnai Családsegítő Központ munkatársai nyújtanak támogatást a tartozásrendező program lebonyolításában.

A pályázatok beadási határideje 2015. június 26. A pályázatok elbírálása folyamatosan történik, a rendelkezésre álló összeg keretéig.

A pályázat részleteiről a www.csaladjainkert.hu oldalon található részletes információ.

A gazdasági és pénzügyi nehézségekkel küzdő családokban átmeneti, illetve tartós számlafizetési gond alakulhat ki, a tartozás rendezése pedig egyre nagyobb problémát jelent számukra. Az E.ON szeretné megkönnyíteni ügyfelei számára a tartozások kiegyenlítését. A 2012-ben útjára indított pályázati program, az E.ON Háló Program, május 26-tól 17 Tolna megyei településen is segítséget nyújt az áramdíj fizetési gondokkal küzdő fogyasztóknak. Ez az egyedülálló tartozásrendező program 2013-ban elnyerte az Európai CSR díjat.

A program résztvevői sok hasonló problémával küzdő családdal találkoznak a képzésen, így egymást támogatva, tapasztalataikat megosztva tudják háztartási gazdálkodásukat újra egyensúlyba hozni.” – mondta el Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária kommunikációs vezetője.
Read previous post:
Close