full screen background image
Keresés
2019 április 19 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Tavaszi Nagytakarítás Szekszárdon: a rossz időjárás ellenére is sokan csatlakoztak

Tavaszi Nagytakarítás Szekszárdon: a rossz időjárás ellenére is sokan csatlakoztak

2019.04.17. Összesen mintegy 1,5 tonna szemét gyűlt össze az 5. alkalommal megtartott városi nagytakarításon, melyet a múlt pénteken és szombaton tartottak meg Szekszárdon.

A városszépítő akcióhoz a rossz időjárás ellenére is sokan csatlakoztak. Több mint tíz intézmény munkatársai, helyi civil szervezetek, és szekszárdi telephelyű cégek, sőt egész lakóközösségek és számos magánszemély is részt vett a programban – tájékoztatott Bodó Kata, az önkormányzat környezetvédelmi ügyintézője. Az összesen mintegy ezer önkéntes főként a belváros közterületeit tisztította meg az eldobált szeméttől. A résztvevők főként cigarettacsikkeket, papírhulladékokat és műanyag palackokat találtak, de ruhaszárító, valamint bőröndök, illetve autógumik, sőt egy működésképtelen fűnyíró is volt az eldobott szemét között.

Az önkormányzat akcióját az Alisca Terra NKft. kesztyűkkel és zsákokkal segítette.

Bodó Kata elmondta, az önkormányzat további akciókat tervez, egyúttal kéri a város lakóit, hogy jelezzék, amennyiben illegálisan lerakott hulladékot észlelnek a város közigazgatási területén. A jelzéseket az e-mail címen várják.


ElőzőHáromnapos ellenőrzést tartott a katasztrófavédelem Tolna megye útjain