full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

Tavaszias időjárás várható a hétvégén Szekszárdon és környékén

Tavaszias időjárás várható a hétvégén Szekszárdon és környékén

2020.01.31. Tavaszias idő várható a hétvégén, azonban a jövő héten fokozatosan visszatér az ilyenkor megszokott időjárás Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 4, napközben 16, szombat hajnalban 4, napközben 16, vasárnap hajnalban 8, napközben 15 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is élénk, időnként erős légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken erősen felhős, szombaton derült, illetve gyengén felhős, vasárnap közepesen felhős, erősen felhős lesz. Vasárnap elenyésző mennyiségű csapadék eshet

A jövő hét első felében fokozatosan ismét visszatér az ilyenkor megszokott időjárás. Hétfőn hajnalban 9, napközben 14, kedd hajnalban 8, napközben 9, szerda hajnalban 5, napközben 2 fok, csütörtök hajnalban -4, napközben 4 valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 2-, kedden 12, szerdán mintegy 6 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken, január utolsó napján az ország nagyobb részén – átmeneti rövidebb szakadozások mellett – döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután elsősorban a Dunántúl déli és nyugati vidékein akár hosszabb időre is kisüthet a nap. A déli órákig a délnyugati tájakat leszámítva többfelé várható eső, zápor, kezdetben északkeleten néhol ónos eső is előfordulhat. Később fokozatosan csökken a csapadék valószínűsége. A szél többfelé erős, az északi megyékben helyenként viharos lehet. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 4, napközben az északkeleti megyékben plusz 3 és 8, másutt 9 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton, február elsején napközben változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként alakulhat ki eső, zápor, majd estefelé nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton eshet az eső. A légmozgás élénk, délnyugaton nagy területen erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet plusz 8 és 15 fok között valószínű.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és 8, a legmagasabb plusz 10 és 15 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close