full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Távhőszolgáltatás: megkapta az engedélyt a Vagyonkezelő kft.

Távhőszolgáltatás: megkapta az engedélyt a Vagyonkezelő kft.

2015.10.01. Megkapta a távhőtermelői- és távhőszolgáltatói működési engedélyt a Szekszárdi Vagyonkezelő kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH). Az Alfa-Nova Kft. Szekszárdra vonatkozó működési engedélyeit egyúttal visszavonták.

Az engedélyek kiadásával minden jogszabályi akadály elhárult, a Szekszárdi Vagyonkezelő kft. megkezdheti a szolgáltatás nyújtását ügyfelei részére – tudta meg a Kadarka.net az önkormányzat által csütörtökön tartott rendkívüli sajtótájékoztatón.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere mérföldkőnek nevezte az engedélyek megszerzését. Mint mondta, az Alfa-Nova Kft. korábban arra hivatkozva állította azt, hogy csak a társaság jogosult a távhőszolgáltatásra a városban, hogy arra Szekszárdon egyedül a kft-nek van érvényes engedélye. A polgármester emlékeztetett, augusztus 18-án, az Alfa-Nova várossal kötött szerződésének felmondása napján adták be az engedélyek iránti kérelmet az energiahivatalhoz. Hozzátette: a bonyolult és hosszadalmas eljárás gyors lezárása bizonyíték arra, hogy a hivatal kiemelten fontosként kezelte az 5600 fogyasztási helyet, és összesen 15-16 ezer szekszárdit érintő ügyet. Az engedélyeket határozatlan időre kapta meg a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft., mely minden hivatali elvárásnak megfelelt.

Már több mint két és félezer ügyfél lépett kapcsolatba a Vagyonkezelő ügyfélszolgálatával a „váltás” óta

A Vagyonkezelő Kft. az állami tulajdonú ELMŰ-vel kötött szerződést. A gázt a társaság gázüzletága fogja biztosítani az önkormányzati cég, illetve a fogyasztók számára márciusig. Ezt követően közbeszerzési pályázatot írnak ki. Ennek eredményeként pedig azt remélik, hogy Vagyonkezelő Kft. gázüzletága kedvezőbb áron szerezheti be a szükséges fűtőanyagot. Ács Rezső azt is elmondta, az önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltatók előtt kedvezményes pályázati lehetőségek állnak nyitva. Azon dolgoznak, hogy ezeket mielőbb kihasználhassák.

Az Alfa-Nova korábban teljes létbizonytalanságot okozott Szegeden. A csongrádi megyeszékhely azóta már szintén felmondta a céggel kötött szerződést

A távhőszolgáltatással kapcsolatban három lakossági fórumot is szervezett a város, kettőt a múlt héten, egy másikat pedig ezen a héten tartottak. A fórumozókban  bizonytalanságot okozott az engedélyek hiánya. Ezért többen arra kérték az önkormányzatot, ha megérkeztek az engedélyek, azt mielőbb tudassák az érintettekkel.

Ács Rezső polgármester mutatja az engedélyt Fotó: Kiss Albert

A héten a városban járt Orbán Tibor, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke. Orbán Tibor kezdeményezte, hogy a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. csatlakozzon a szövetséghez, melynek egyébként az Alfa-Nova Kft. nem volt tagja. Ez Ács Rezső szerint bizonyíték arra, hogy a szakmai szövetség bizalommal tekint az új, önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltatóra.

Ács Rezső kiemelte, a zökkenőmentes átállásban nagy szerepe volt az Alfa-Novától átvett 58 dolgozónak, akik éjt nappallá téve munkálkodtak az elmúlt időszakban. A polgármester szerint a rutinos gárda a biztosíték arra, hogy nem lesz fennakadás a szolgáltatásban. Hozzátette: szeretnék a minimálbérért dolgozók fizetését megemelni.

 

A  képen Bálint Zoltán, a Vagyonkezelő kft. vezetője (balról), Ács Rezső polgármester és Csukle Tibor, a távhőszolgáltatási üzletág igazgatója Fotó: Kiss Albert

Korábbi cikkeink a témában (időrendben)

Felmondta az Alfa-Novával kötött szerződést a város
Ne fizessen az Alfa-Novának augusztus 18. utáni időszakra!
Közlemény az Alfa-Nova volt ügyfelei részére
Szekszárdi távhőszolgáltatás: megváltozott az elérhetőség!
Így kerülhetik el a duplán fizetést az Alfa-Nova volt ügyfelei – közlemény
MEKH: az önkormányzat határozza meg a távhődíj fizetését
Távhőszolgáltatás: lakossági fórumot tartottak
Read previous post:
Close