full screen background image
Keresés
2021 október 18 - hétfő
  • :
  • :

Leporolt trükkel verik át az embereket Tolna megyében

Leporolt trükkel verik át az embereket Tolna megyében

2016.09.06. Telefonos csalásra figyelmeztet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Telefonos csalás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Bonyhádi Rendőrkapitányság. Telekommunikációs cég munkatársának adta ki magát egy ismeretlen, aki vasárnap telefonon felhívott egy regölyi nőt, akinek 250 ezer forint készpénzt, valamint egy plazma tv-t ajánlott nyereményként. Cserébe azt kérte, hogy a nő töltsön fel pénzt egy bankautomata segítségével egy megadott telefonszámra. A regölyi nő az elkövető útmutatása feltöltötte a pénzt a megadott számra, de a nyereményét nem kapta meg.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság mindenkit kér, hogy az ehhez hasonló helyzetek elkerülése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsokat:
– Amennyiben hasonló hívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kéréseit. A mobiltelefonos szolgáltatók nem folytatnak ilyen nyereményakciókat.
– Hasonló hívás esetén ha módjukban áll, rögzítsék a beszélgetést. Ez a későbbi nyomozást segítheti.
– Telefonon soha ne adjanak meg biztonsági adatokat, kódokat, ne biztosítsanak hozzáférést pénzükhöz.
– A csalók rendkívül kreatívak, különböző módszereket alkalmaznak, hogy a sértetteket tévedésbe ejtve jogtalan hasznot szerezzenek. Legyenek mindig nagyon körültekintőek!

A rendőrség kéri továbbá, hogy amennyiben hasonló helyzetbe kerülnek, vagy ilyen jellegű cselekmény a tudomásukra jut, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve névtelenségük megőrzése mellett a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán.
Read previous post:
Close