full screen background image
Keresés
2021 június 24 - csütörtök
  • :
  • :

Téliesre fordul az időjárás

Téliesre fordul az időjárás

2019.11.29. Téliesre fordul az időjárás a hétvégén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén szombat hajnalban 4, napközben 7, vasárnap hajnalban -3, napközben 5 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján szombaton élénk, időnként erős vasárnap élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt szombaton és vasárnap kissé és közepesen felhős lesz. Csapadékra nincs kilátás.

A jövő hét első felében hasonló hőmérsékletek várhatók, mint a hétvégén. Hétfőn hajnalban 2, napközben 4, kedd hajnalban -2, napközben 5, szerda hajnalban -5, napközben 4 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 18 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Szombaton a többórás napsütés mellett helyenként záporok várhatók, főként a hegyekben egy-egy hózápor is lehet. Többfelé erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, fagy a derült, szélvédett északi völgyekben lehet. A nappali maximumok 5 és 9 fok között alakulnak.

Vasárnap, december elsején kezdetben nagyrészt derült lesz az ég, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Estére nyugaton megvastagszik a felhőzet, késő este arrafelé már eleredhet az eső. A szél napközben megélénkül, a Dunántúl északi felén többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 7 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

Tóth Tamás meteorológus délután az M1-en elmondta, december elsejével megkezdődik a meteorológiai tél.

Mostanáig – mint megjegyezte – az átlag felettiek voltak a hőmérsékleti értékek. Szombattól kezdődik a lehűlés, melynek hatására vasárnap már az ilyenkor szokásosnál egy kicsit hidegebb is lehet. A jövő héten – amikor a leghidegebb lesz – kevéssel fagypont körül alakulhatnak a maximumok, éjszakánként mínusz 10 fok körüli hideg is lehet.

A jövő hét elején érkezik a nagyobb nedvességtartalmú levegő. Hétfőn kezdetben még nagyobbrészt eső valószínű, amely majd látványhavazásba vált át. Leginkább az északi megyékben várható hó, az ország déli részén nem. A hegyvidéki területeken alakulhat ki szánkózásra, hógolyózásra alkalmas hó – mondta a meteorológus.

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close