full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Teljesen megújult a Dienes Valéria Általános Iskola étterme

Teljesen megújult a Dienes Valéria Általános Iskola étterme

2017.03.03. Szép környezetben az ebéd is jobban esik – teljesen megújult a Dienes Valéria Általános Iskola étterme, melyet csütörtök délben adtak át hivatalosan.

Érdemes lett volna látni a gyermekek örömét, amikor hétfőn elfoglalták a megújult éttermet – fogalmazott a csütörtöki hivatalos átadáson Simon Andrea intézményvezető. Mint elmondta, az ebédlő, mely közel 45 év után újult meg, nemcsak nagyon szép, de tágasabb is lett. Minden teljesen új – tette hozzá. A felújítás azért is volt nagyon fontos az iskola számára, mert a felsős diákok a folyosón étkeztek. Az intézményvezető elmondta azt is, hogy a rekonstrukciót nagy türelemmel fogadták a diákok, akik a munkálatok ideje alatt a közeli egészségügyi iskolába jártak ebédelni.

Sarkadi Laura, az iskola tanulója a Kadarka.net-nek elmondta, nagyon tetszik neki az új ebédlő. Mint elárulta, a leginkább az új és nagyon kényelmes székek, valamint a falakon található (gyümölcsöket, zöldségeket ábrázoló – a szerk.) képek tetszenek neki.

Ács Rezső polgármester (b) és Végh Tamás, a Hungast gasztronómiai vezetője, illetve az iskola egyik diákja vágta át a nemzeti színű szalagot. Mögöttük Simon Andrea intézményvezető. Fotó: Kadarka.net

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elmondta, a gyermekek a felújításnak köszönhetően sokkal jobb körülmények között fogyaszthatják el az ebédjüket. A munkaterületet december 5-én adták át a szekszárdi vállalkozóknak és február 23-án történt meg a műszaki átadás-átvétel. Nemcsak a burkolatok újultak meg, és a padlót illetve a radiátorokat cserélték le, de 38 teljesen új asztalt, és 152 széket, valamint új evőeszközöket is beszereztek. Az 23 millió forint értékű felújítást saját költségvetésből fedezte a város – tájékoztatott Ács Rezső.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close