full screen background image
Keresés
2020 augusztus 9 - vasárnap
  • :
  • :

Teljesült Ricsi nagy álma

Teljesült Ricsi nagy álma

2019.06.11. Egy várdombi kisfiú álma az volt, hogy egy barátjával együtt különleges járművel utazhasson. Ács Ricsi vágya a hétfőn megtartott Pünkösdi Égi Túra és Közlekedésbiztonsági Napon teljesült.

A megyei napilapnak írt levelet a közelmúltban egy 11 éves mozgáskorlátozott várdombi fiú, Ács Ricsi, melyben azt kérte, hogy egy barátjával együtt különleges járművel szeretne utazni. Az újság munkatársai eljuttatták a kérést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A Tolna megyei településeket járó Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával a főkapitányság munkatársai 2019. június 9-én meglepték Ricsit és kis barátnőjét, mikor kopogtattak a család házánál, hogy elvigyék őket Őcsénybe, ahol a helyi önkormányzat és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett rendezvényt. A kisfiút, barátnőjét és a családot a falu repülőterén a Hagyományőrző Rendőrszázad tagjai, Bogdán András alezredes vezetésével várták – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A hagyományőrző rendőrök járművei közül Ricsi választotta ki azt a Ladát, amiben ülve a faluban szirénázó rendőrautók konvojában utazhatott barátnőjével együtt. A felvonulásból visszatérve a kisfiú fotózkodott a rendőrökkel, majd az Alisca Nyilai Íjász Egyesület tagjainak segítségével az íjászkodást is kipróbálhatta.

A rendezvényen Ricsi számos programon részt vett, de a nagy melegben a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából megtartott habparti volt számára a nap zárásaként a csúcspont.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close