full screen background image
Keresés
2021 május 5 - szerda
  • :
  • :

Teltház a Szekszárdi Kutyamenhelyen – sokan szabadulnak meg háziállatuktól

Teltház a Szekszárdi Kutyamenhelyen – sokan szabadulnak meg háziállatuktól

2017.10.05. Egyre nagyobb problémákat okoz a felelőtlen állattartás, már egy éve teltházzal működik a Szekszárdi kutyamenhely.

Olyan sok kutyától szabadul meg gazdájuk, hogy a Szekszárdi Kutyamenhely már egy éve telt házzal működik. Jelenleg 231 kutyáról gondoskodnak, ezek közül 38 még csak kölyök – tájékoztatott Fiáth Szilvia, a menhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány vezetője.

Mint részletezte, sokan költözés miatt, vagy csak azért, mert egyszerűen megunják kutyájukat, az utcára teszik ebüket. Mások a nem kívánt szaporulattól kívánnak hasonlóképp megszabadulni, vagy éppen a kukába dobják a kölyköket. A megunt, kidobott állatok többsége pedig a szekszárdi menhelyre kerül.

Fiáth Szilvia ezzel kapcsolatban rámutatott, nagyon fontos a kutyák ivartalanítása, a kutyatartás átgondolása. Hozzátette, mindez még nagyon gyerekcipőben jár Magyarországon, a lakosságnak csak mintegy 40 százaléka felelős és tudatos állattartó. A többi embernél szinte mindenféle odafigyelés és törődés nélkül vannak a kutyák az udvaron, kertben.

A menhely Facebook odalát itt találja – kattintson!

A menhely vezetője felhívta a figyelmet, aki kutyát vagy cicát talál, és nem tudja ideiglenesen elhelyezni, gondolkodjon felelősségteljesen mielőtt cselekszik. Fiáth Szilvia mindenkit arra kér, hogy ne dobják be a kiskutyákat és cicákat a menhelyen élő kutyák közé, és ne is tegye le a jószágokat a menhely bejárata előtt.

Az ilyen meggondolatlan cselekmények az utóbbi időben többször is tragikusan végződtek, több cica és kiskutya esett áldozatul az emberek tudatlan „jó szándékának” – fogalmazott

Minden év október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját. Jó volna, ha ez a nap valóban ünneplésre adna okot.

Fiáth Szilvia elmondta, a menhelyen hétfőtől szombatig, 8 óra és 16 ór között tudják fogadni a Szekszárdon talált kutyákat.

* A kép illusztráció