full screen background image
Keresés
2019 május 28 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Térdig érő víz hömpölygött a Tartsay lakótelepen

Térdig érő víz hömpölygött a Tartsay lakótelepen

2017.06.25. Elárasztotta a víz a vasárnap reggeli felhőszakadás nyomán a Tartsay lakótelepet. Volt, ahol térdig érő vízben gázoltak az emberek. A víz nemcsak a társasházak alagsori helyiségeiben, de az autókban is állt. A tűzoltók és a környéken élők megfeszítetten dolgoztak ottjártunkkor.

Szekszárdon elsősorban a Tartsay Vilmos, a Mikes és a Wesselényi utcában okozott problémát a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, amit a vízelvezetők nem tudtak elnyelni, ezért alagsorokban, pincékben állt a víz, nyolc esetben riasztották a város hivatásos tűzoltóit vízszivattyúzáshoz – közölte honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Videó: Dallos Szabolcs

Portálunk délután egy óra körül járt a Tartsay lakótelepen, a Szövetség utcánál található részen ekkor is megfeszítetten dolgoztak a tűzoltók. A lakótelepen egy fa is kidőlt, de az igazi problémát az jelentette, hogy a víz elárasztotta az alagsori helyiségeket. A lakók arról számoltak be a Kadarka.net-nek, hogy 20-40 centiméter víz állt a szuterinokban. Sőt, a házak előtt is 10-20 centis víz hömpölygött. Egy idősebb férfi elmondta, mióta a laktanya helyén áruház épült és ennek kapcsán feltöltötték a talajt, a nagyobb esőzések után többször is előfordult, hogy  víz állt az alagsorokban. Ám ekkora talán még sosem.

Videó: Dallos Szabolcs

A Tartsay lakótelep Séd-patakhoz közelebb eső részén még nagyobb volt a víz. A lakók elmondása és az olvasók által a portálunknak elküldött felvételek alapján helyenként térdig érő víz árasztotta el a lakótelepet, ahol a parkoló autókba is befolyt a víz. A viharos szél több hulladékgyűjtő edényt is felborított, a víz pedig kimosta azokból a szemetet. A környékbeliek emiatt fertőzésveszélytől is tartanak.

Térdig érő víz a Tartsay lakótelepen. Fotó: Kocsis Zoltán

A lakótelep ezen részén több társasházban a saját szivattyúikkal kezdték meg a víz kiszivattyúzását a lakók az alagsori helyiségekből. Mindent sár borított, több szakaszon olyan volt a járdán közlekedni, mint cipőben sétálni egy jégpályán. A lakók közös erővel láttak neki a sár eltakarításának. A lakótelepnél található garázssornál egy autó árokba hajtott, mivel a jármű vezetője a magas vízszint miatt nem látta az árkot.

Videó: Kadarka.net

A lakótelepen élők elmondták, azért is van saját szivattyújuk, mert a nagyobb esőzések után rendre megtelnek az alagsori helyiségek. A problémát szerintük a Séd-patak közelsége is tetézi. Elmondták, a patak medre nincs kikotorva, valamint arról is beszámoltak, hogy a lakótelep felől a patak felé vezető csöveken át visszafelé, vagyis a társasházak irányába folyt a víz. Ez szerintük azért is történhetett meg, mert a pataknál nemrég kibontották a szelepeket, melyeknek éppen arról kellene gondoskodnia, hogy a víz ne folyhasson a házak felé. Ők is azt mondták, hogy ekkora özönvizet még nem tapasztaltak.

Nemcsak a Tarsay lakótelepen állt a víz, ugyan valamivel kisebb, de víz állt az Ady Endre-, az Arany János-, a Kossuth Lajos, a Vasvárvári-, és a Wesselényi utcában is.

Mint azt megírtuk, reggel cseresznye, sőt dió nagyságú jegek is estek Szekszárdon, ahol rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullott.

Vezetőkép: Dallos Szabolcs. Képgaléria: Kadarka.net


ElőzőElöntötte a víz a Tartsay lakótelepet


Read previous post:
Close