full screen background image
Keresés
2020 május 31 - vasárnap
  • :
  • :

Természethű borok és ételek a Millenárison

Természethű borok és ételek a Millenárison

2016.11.11. Csaknem negyven Kárpát-medencei és külföldi termelő több mint száz természethű bora kóstolható a Mitiszol fesztiválon szombaton a Millenáris parkban, ahol tucatnyi hasonló szellemiségű gasztrokiállító is várja a látogatókat.

A természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica hatodik alkalommal rendezi meg “nagyszabású, mégis emberi léptékű” kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akik érdeklődnek az autentikus, természethű borok és élelmiszerek iránt – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Terra Hungarica 11 borvidéken termelő 30 tagján túl idén már külföldi borászok is kiállítanak Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A több mint száz bor mellett söröket, pálinkákat, gyümölcsleveleket, szörpöket, gyógyteákat és kávét is lehet majd kóstolni az eseményen; a közös nevező a tiszta forrásból, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyag, valamint a szintetikus adalékok nélkül, minimális beavatkozással készült termékek.

A Szekszárdi borvidéket a Pósta Borház képviseli a Mitiszol fesztiválon.

A sétáló kóstolóval párhuzamosan nyitott előadások keretében többek között a kenyérsütésről, a kávékészítésről, a sör- és pálinkafőzésről is hallhatnak az érdeklődők.

A fesztivál kiállítói listája a http://mitiszol.hu/mitiszol-fesztival-2016 honlapon találhatók meg.

Kadarka.net/MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close