full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

TeSzedd! – Tolnában is sokan csatlakoztak az akcióhoz

TeSzedd! – Tolnában is sokan csatlakoztak az akcióhoz

2016.04.19. Közel harminc Tolna megyei településen gyűjtik a szemetet TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban, melynek az idén rekordszámú résztvevője lehet.

2018hirdetés

Rekordot érhet el idén a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ugyanis az idei programra minden eddiginél több, 128 605 önkéntes regisztrált a 2240 szeméttel szennyezett helyszín megtisztítására – közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF). Az OKTF a Földművelésügyi Minisztérium (FM) megbízásából szervezte meg 6. TeSzedd! akciót, amit április 28 . és május 1. között tartanak meg.

Kiemelték: azok, akik lemaradtak a regisztrációról, úgy csatlakozhatnak a programhoz, hogy a TeSzedd! honlapján keresnek egy, a számukra megfelelő nyílt találkozási pontot, és a kezdési időpontra odamennek.

Tolna megyében közel harminc településről regisztráltak önkéntesek a szemétszedési akció április 29-i és 30-i napjára. A TeSzedd! honlapján található térkép szerint ezek között egyaránt akadnak nyílt, illetve zárt találkozási pontok, ez utóbbiakhoz csatlakozni nem lehet. A legaktívabb településnek egyébként Tolna tűnik,  ahol április 29-én a város összesen hét helyén várják a csatlakozókat,  30-án pedig a Holt-Duna partjára várják a résztvevőket.

Szekszárdon a fent nevezett két nap alatt összesen négy helyen találkoznak az önkéntesek. Ezek között azonban mindössze egy nyílt találkozási pontot találni. Azokat, akik csatlakoznának a szemétgyűjtéshez, délelőtt tíz órára várják a Mátyás király utca vasúton túli részén, a Sütőipari Zrt. melletti területen április 30-án, szombaton.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – a TeSzedd! felirattal ellátott zsákokat és a védőkesztyűket – mint minden évben, most is az OKTF biztosítja és gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is. A közleményben felidézték: Magyarország legnagyobb szemétszedő mozgalmára 2014-ben 1654 helyszínre 116 000, 2015-ben pedig 1590 találkozási pontra 115 000 önkéntes jelentkezett előre.

A találkozási helyeket itt tekintheti meg – kattintson!

Mint azt nemrég megírtuk, Szekszárdon pénteken és szombaton tartottak tavaszi nagytakarítást. Az önkormányzat által szervezett szemétszedési akcióhoz közel háromezer szekszárdi csatlakozott.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close